Golden Age faaliyeti

Tuna SaylağDinletilerinde genelde Türkçe şarkılarını dinlemeye alışık olduğumuz Sefarad, 28 Ocak`ta, İş Sanat`ta verdiği, "Kantikas De Sefarad" adlı konserde bir ilke imza atarak, tamamen Ladino dilinde bir repertuar sundu.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Golden Age Komisyonu’nun 65 ve üstü yaş kitlesine yönelik faaliyetleri kapsamında Dostluk Yurdu’nda anlamlı bir gün daha yaşandı. Kar ve soğuk dalgası arasında kalan güneşli 2 Şubat  Persembe gününü değerlendiren Golden Age Komisyonu ,  25 kişilik katılımcı grubuna  hoş ve neşeli anlar yaşattı.
Barınyurt’tan sağlanan tuzlu ve tatlı çeşitleriyle bir öğleden sonra kahve-çay keyfinin ardından, bingo oyununda neşeli saatler yaşandı. Çekişmeli geçen oyun boyunca katılımcılarımız  arkadaşlarıyla birlikte heyecanlı anlar yaşadılar, kazananlara ise hediyeleri sunuldu.
Sosyal ilişkilerin tazelenmesi  ve paylaşım ortamının güçlenmesi anlamında gelişen bu süreç  herkesi memnun ediyor.
Göztepe Kültür Derneği  gezisi 29 OCAK 2006 Pazar günü Göztepe Kültür Derneği Sakıp Sabancı Müzesi’ne bir kültür gezisi düzenledi. Servisle Emirgan’daki Atlı Köşk’e gelen misafirler ünlü ressam Pablo Picasso’nun resim yapmaya başladığı ilk yıllardan ölümüne dek yapmış olduğu çizim ve eskizlerden, o dönemde yaşanmış olayları yansıttığı tablolardan oluşan muhteşem sergisini gezdiler.
Daha sonra Köşk’e çıkarak Sakıp Sabancı’nın yaşadığı yeri, dünyada bir emsali olmayan Hat Koleksiyonunu ziyaret etme fırsatı buldular. Öğle saatlerinde Sarıyer’de bir balık lokantasında yenilen  yemeğin ardından katılımcılar sohbet etme imkanı buldular.
Yetkililer önümüzdeki günlerde de bu tür kültür gezilerinin devam edeceğini belittiler.