İlköğretim öğrencilerinin İstanbul - Buxtehude yolculuğu

UÖMO: "Yaratıcı ortamda üretken bireyler yetişiyor"Sömestr tatilinde, 6 UÖMO öğrencisi Sosyal Bilgiler öğretmeni Fırat Güllü ile birlikte Buxtehude Halepaghen Schule`nin davetlisi olarak Almanya`ya gittiler. Her iki okulun öğrencilerinin de kısa sürede kaynaştığı etkinliğin hedefine ulaştığını belirten Güllü söz

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Avrupa’daki okullar 70’li yıllardan beri  sürekli değişim programları uyguluyor, Halepaghen Shule de bu konuda Avrupa’daki en deneyimli okullardan biri ve bizi çok iyi ağırladılar. Bu etkinlikte amacımız;  tüm öğrenci değişim programlarında olduğu gibi farklı kültürleri tanımak, ortak bir dil yoluyla iletişim kurmak en önemlisi öğrencilerin değişik kültürlere yönelik ön yargılarını ortadan kaldırmaktı. Sanırım bu gezide de bunu başardık."
"Tarihi çağlar içerisinde Buxtehude ve Hamburg’un gelişimi" konulu gezinin başında guruplara ayrılan  öğrenciler dört gün içerisinde Buxtehude Müzesi, Hamburg Tarihi müzesi, Saint Peter Protestan Müzesi ve Hamburg Musevi Cemaati’nin ibadet ettiği sinagogu gezerek   her iki şehir hakkında ayrıntılı çalışmalar yaptılar ve kendilerine verilen soruların yanıtlarını bulmaya  çalıştılar. Gezinin son günü  elde ettikleri sonuçları arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler ve idareciler ,buna benzer bir çalışmayı Mayıs  ayında "İstanbul" için yapmaya karar verdiler.