Göztepe Kültür Derneği basketbolda ilerliyor

GKD basketbol dalındaki atılımlarını hızla sürdürüyor. Ekim ayında başlayan, Koç Allianz`ın sponsor olduğu ve Tofaş spor kulübünün düzenlemiş olduğu minikler basketbol turnuvasında GKD başarıdan başarıya koşuyor

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Okulların yarıyıl tatilini fırsat bilen Tofaş Spor Kulübü yıldız erkekler kategorisinde de bir turnuva düzenledi. Sekiz takımın mücadele ettiği bu turnuvadaki takımlardan biri de Göztepe Kültür Derneği idi. Profesyonel olarak takım antrenörlüğü yapan Yılmaz Karakoç ve  Metin Aksu önderliğinde Davit Kohen Kutucu (4), Melih Kamhi (7), Sami Ergalimidi (8), Ceki Mazalto (9), David Sevgi (11), Alper Öztürkkan (16), Cem Küpeli (17), Meir Yanni (18),  Can Razon (19), Roni Menda (20), İzak Sonbahar (21), Alp Gatenyo (22), İzer Eskinazi (23)’den oluşan 13 kişilik bir takımla turnuvaya katılan GKD maçlar sonunda birinciliği göğüsleyen, başka bir deyişle turnuvanın şampiyonu olan takım oldu. 16 – 20 Ocak tarihleri arasında yapılan Anadolu yakası yıldız erkekler basketbol turnuvasına İçerenköy  PTT, Ataşehir, Bağlarbaşı, Erenköy İÖ, Vali Erol Çakır, Haydarpaşa AL, Bostancı HKL spor okulları katıldı. Kendine güvenen GKD bu takımlar arasına ismini yazdırarak başarının temellerini atmış oldu.
İki gruba ayrılan takımlar kendi aralarında mücadele ettikten sonra sıralamalara göre  diğer gruptan karşılarına çıkan takımlarla oynadılar. Her gün bir  maç oynanacak şekilde yapılan fikstürde GKD takımının adını birinciliğe yazdırmak için büyük çaba harcadı.  Grup maçları oynanırken turnuvanın favorisi Ataşehir’e 1 sayı farkla yenilen GKD takımı final maçındaki oyunuyla büyük beğeni toplayarak tekrar rakibi olan ve kendi grup birincisi Ataşehir Spor Okulunu, zorlu ve çekişmeli geçen bir mücadeleden sonra  35 – 31 yenmeyi başardı ve bu turnuvanın şampiyonu oldu.
Tofaş Klüp menajeri Hüseyin Belgerden yıldız erkekler basketbol turnuvasında şampiyon oldukları için GKD’yi kutlayarak diğer organizasyonlarında da bu başarılı takımı görmek istediklerini belirtti. Bu sene atılımlarıyla gündeme gelen ve ilerlemeler kaydeden GKD, önümüzdeki senelerde daha birçok başarıya imza atacaklarının görüntüsünü veriyor.