Bet-Din duyurusu

Batya KEBUDİGençlik yıllarından bu yana hasta çocuklara gönüllü olarak yardım eden Carole Ann Hakko, ‘Bir Dilek Tut` derneği ile sihirli dakikalar yaratıyor. Herkesi gönüllü olmaya ve bir çocuğun hayalini gerçekleştirmeye çağırıyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Son zamanlarda gelişen ve hepimizin bildiği nedenler dolayısıyla dindaşlarımızın “Kaparot” taleplerinin karşılanmasına yeni düzen getirilmiştir. Buna göre Matan Baseter-Barınyurt koordinatörlüğünde kaydedilecek “Kaparot” talepleri yetkili şohetlerimiz eliyle anlaşmalı entegre tesislerde geleneklerimiz gereğince uygulamaya konacaktır.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda şehirlere, kanatlı hayvan taşınması yasaklandığından, entegre tesislerin dışında kesinlikle “Kapara” kesilmeyecektir.
Çok acil istenen “Kapara”lar aynı hafta, genellikle Roş Aşana - Kipur arasında talep edilen “Kapara”lar ise yıl içinde kesilecek ve bunlar aynı hafta “Kapara” yapanlara Matan Baseter - Barınyurt tarafından yazılı olarak bildirilecektir. Dindaşlarımızın bu yönde davranmalarını özellikle rica ederiz.
Türkiye Hahambaşılığı