Ljubicic`in kariyerinde bir ilk!..

Hırvatistan`ın Davis Cup kahramanı 7 numaralı seri başı Ivan Ljubicic teklerde de üst sıraların raketi olduğunu eski şampiyon Thomas Johansson karşısında gösterdi.. Hırvat raket Avustralya Açık`ta set vermeden çeyrek finale yükselen ilk isim oldu..

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
7 numaralı seri başı Ivan Ljubicic kariyerinin ilk grand slam çeyrek finaline; eski şampiyon Thomas Johansson'u 3 set sonunda 6DŽ, 6dž ve 6dž devirerek ulaştı.. Erkeklerde set vermeyen diğer isimler ise Roger Federer ve Paul Henri Mathieu, ancak bu ikili 4. tur maçlarını pazartesi günü oynayacaklar..
Federer yeniden hedefe doğru: Teniste sezonun ilk Grand Slam mücadelesi olan Avustralya Açık'ta tek bayanlarda favoriler yollarına devam ederken tek erkeklerde sürprizler yaşandı. Geçen yıl final oynayan 3 numaralı seri başı L. Hewitt 2. turda Arjantinli J.Chela'ya yenilerek elendi. 2 numaralı seri başı ABD'li raket Andy Roddick de 4.turda turnuva seribaşları arasında yer almayan M.Baghdatis'e 6dž,1Lj, 6Dž ve 6dž'lük setlerle yenilerek turnuvayı erken terk etti. Tek erkeklerde çeyrek final karşılaşmaları şöyle olacak:R Federer/N. Davydenko, N.Kiefer/S.Grosjean, F.Santoro/D.Nalbandian, I. Ljubicic/M.Baghdatis. Tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı L.Davenport çeyrek finalde J.Henin Hardene ile, 14 numaralı seribaşı M. Sharapova ise yurttaşı N.Petrova ile karşılaşacak. Diğer çeyrek final karşılaşmaları şöyle:P. Schnyder/ A.Mauresmo, ve M.Hingis/ K. Clijsters.