Ülker`in tadi yok...

Euro League`de C Grubu`nda yer alan Ülkerspor, gruptaki 11. maçında, İspanya`nın Real Madrid takımına 79-75 mağlup oldu...

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Mücadeleye ribaunt sıkıntısıyla başlayan Ülkerspor karşısında Hamilton, Reyes ve Bullock'un sayılarıyla daha etkili gözüken Real Madrid, Gulyas'ın pota altındaki çabalarına rağmen ilk periyodu 13NJ önde geçti.
İkinci periyoda pota altından Haislip ve Gulyas'ın basketleriyle hızlı bir başlangıç yapmak isteyen Ülkerspor, dış atışlara yönelen Real Madrid'in yüksek yüzdeli şutlarına engel olamadı. Ülkerspor ikinci yarıya Gulyas ile Haislip'in pota altındaki iyi oyunuyla başladı. 23. dakikada 5 sayılık farka (39ᆶ) ulaşan ev sahibi ekip, ardından üst üste hücumlardan boş dönmeye başladı ve top kayıplarını da artırdı. Ülkerspor'da Haislip ve Pasalic'in çabalarına karşın İspanyol ekibi son periyoda 49ᇃ üstün girdi.
Oldukça çekişmeli geçen 4. periyotta Gulyas, Ülkerspor'un adeta skor yükünü üstlendi. Bu oyuncunun tek başına son çeyrekte kaydettiği 11 sayının yanı sıra Trepagnier ile Haislip'in çabaları turuncu- yeşillilere üstünlük getirmedi. Gelabale, Hervelle ve Bullock ile oldukça yüksek bir şut yüzdesi yakalayan Real Madrid, taktik faulleri de iyi kullanarak karşılaşmadan 79ᇟ galip ayrıldı.
Büyük önem taşıyan Real Madrid karşılaşmasını yitiren Ülkerspor, grupta ilk 5'e girme şansını büyük ölçüde yitirdi.

Efes liderlik mücadelesinde Maccabi’ye yenildi
Euro Leagu'de, B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Efes Pilsen, zirve açısından büyük önem taşıyan maçta lider Maccabi Elite Tel Aviv'e deplasmanda 88ᇥ yenildi..
Karşılaşmanın başlarında dışardan sayılar üreten Maccabi Elite Tel Aviv, Solomon'un basketleriyle 4. dakikada 11LJ'lik üstünlük yakaladı. Solomon ile etkili oyununu sürdüren İsrail ekibi, 1. periyodu da 25ᆨ önde geçmeyi başardı.
İkinci periyotta hücumda daha etkili başlayan Efes Pilsen, Popovic'in 3 sayılık basketiyle 14. dakikada 29ᆰ ile skoru kendi lehine çevirdi. Savunmada ve hücumda iyi oyununu sürdüren lacivert-beyazlılar, Popovic'in son saniye 3 sayılık basketiyle ilk yarıyı da 45ᆽ önde kapadı.
Karşılaşmanın 3. periyodunda Efes Pilsen, yaptığı top kayıpları sonrası potasında üst üste basketler gördü. Maccabi Elite Tel Aviv, Vujcic'in periyodun bitimine 12 saniye kala bulduğu basketle 3. periyodu 7 sayı farkla 68ᇑ önde geçti.
Efes Pilsen'in top kayıpları son periyotta da sürdü. 33. dakikayı Parker'in basketiyle 74ᇓ önde geçen Maccabi Elite Tel Aviv, savunmadaki iyi oyununu hücumda da sürdürdü. Efes Pilsen'in 2 dakika sayı bulamadığı bu bölümde özellikle Solomon ile farkı açan evsahibi takım, Vujcic'in basketiyle 35. dakikada 15 sayılık fark (78ᇓ) yakaladı. Rakibinin pota altındaki iyi savunması karşısında hücumda organize olamayan Efes Pilsen, karşılaşmayı 88ᇥ kaybetti.
Grubunda liderlik mücadelesi veren lacivert-beyazlılar, bu sonuçla grubundaki 4. yenilgisini aldı.