İhtiyarlara Yardim Derneği`nde dayanişma günü

Sibel KONFİNOBünyesinde barındırdığı pansiyonerlerin yaşam kalitelerini yükselterek hayatlarını huzurlu bir ortamda devam ettirmelerini sağlayan İhtiyarlara Yardım Derneği 17 Ocak Salı günü keyifli bir dayanışma gününe daha ev sahipliği yaptı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Tüm dernek, kurum ve kuruluşların başkan ve yönetim kurulu üyelerinin davetli olduğu günde misafirlerini dernek girişinde karşılayan İhtiyarlara Yardım Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Perla Erbeş her biriyle teker teker ilgilenerek masalarına kadar eşlik etti.
Erbeş yaptığı giriş  konuşmasına sinemanın efsanevi yıldızı Audrey Hepburn’ün son röportajında "güzellik için ne önerirsiniz?" sorusuna verdiği yanıtla başladı: Bırakın çocuklar saçlarınızı okşasın, saçlarınız parlak olur. Yaşlılara yardım elinizi uzatın siz de mutlu olun. O mutluluk ve ruh güzelliği ile gözleriniz her zaman sevgiyle ve güzel bakar. Çünkü güzellik göz bebeklerinizin içindedir. Burası kalplerde saklı tutulan sevgiye giden tüneldir. İşte kardeşlerim hepimizin sırrı, çocukları mutlu ederek ve yaşlılara dost elimizi uzatarak onların dertlerini paylaşarak mutluluğu tadan, yaşamın böylece anlam kazandığına yürekten inanan samimi ve sımsıcak hanımefendiler oluşumuzdur. Şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına sevgilerimi ve saygılarımı sunarım."
Barkovizyonda derneğin kısa bir tanıtım filminin sunulmasının ardından davetliler Ziyafet Komisyonunun hazırladığı leziz yemekler ile aynı zamanda  sohbet etme imkanı da buldular.
Daha sonra sahneye davet edilen tiyatrocu Rozet Hubeş sempatik tavırları ve hoş sohbetiyle yaptığı özlü konuşmada özgeçmişine, sanat hayatına atılış hikayesine değindi ve kadının önemini vurguladı. Hubeş konuşmasına şöyle devam etti: " Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk profesyonel Yahudi kadın oyuncusu olarak 500 yıllık bir önyargının önüne geçmiş olmak, beni çok gururlandırıyor. Bizler hergün çeşitli roller yapan kadınlarız. Oysa kimbilir kaçımızın içinde sımsıcak bir ‘ben’ yatmakta. İşte o ‘ben’i kolay olmasa da muhakkak bulabilmeliyiz. Ayrıca nasıl ki her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler, bence her başarılı kadının arkasında da bir erkek vardır. Aynı bende olduğu gibi. 25 yıllık eşim Selim Hubeş’in desteği olmasaydı belki bugünkü başarımı elde edemezdim." Edirne’den, önce İsrail’e daha sonra da Amerika’ya göç ederek yaşamını halen orada sürdüren Dan Amca lakaplı bir şahsın kadınlar üzerine kaleme aldığı bir yazıyı katılımcılarla paylaşarak konuşmasına son veren Hubeş çok etkilendiği hikayeyi çoğaltarak misafirlere hediye etti.  Günün sonunda İYD Kadınlar Kolu Başkanı Perla Erbeş, Rozet Hubeş’e bir buket sunarak teşekkürlerini ifade etti.