İsrAir, Tel Aviv - New York hattinda El-Al`a rakip

Roma Hahambaşısı ile biraraya gelen Papa, son yıllarda özellikle Avrupa kıtasında artan antisemit olaylar karşısında endişelendiğini, ve bu durumun engellenmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrail Turizm Bakanı Avraham Hirchson pazartesi günü, ülkenin tek havayolu şirketi olan El-Al’a rakip olacak İsrAir isimli şirkete Tel-Aviv-New York arasında sefer yapma yetkisi verdi
İsrail havacılığı adına önemli bir karar alarak İsrAir’in, oldukça kârlı bir güzergâh olan Tel Aviv – New York hattında sefer düzenlemesine izin veren Turizm Bakanı Avraham Hirschson, daha küçük bütçeli olan bu şirketin, İsrail’in ulusal havayolu şirketi El-Al’a rakip olmasına kapı açtı.  
Tel-Aviv’de yapılan basın konferansında Hirchson, uçuş izninin 24 aylık bir süre için geçerli olacağını, bu süre içinde aynı güzergahta ikinci bir şirketin sefer düzenlemesi fikri üzerinde düşünüleceğini belirtti. 
El-Al, eklenecek şirketin İsrAir ya da Arkia olmasının fark etmeyeceğini, New York hattına başka herhangi bir seferin eklenmesinin, 2004 yılında özelleştirildiği zaman kendilerine verilen vaatlerle çeliştiğini iddia etti. Şirket, kararın "devletin şirkete olan taahütlerinin bariz bir ihlali oluğunu ve olumsuz bir mesaj verdiğini" söyledi. El-Al Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Yisrael Borovitch devletin bu kararla olası yatırımcıların güvenini sarstığını ve devletin yararına olabilecek gelişmelere zarar vereceğini söyledi  Karara itiraz etmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını, gerekirse Yüksek Adalet Divanı’na dilekçe dahi yazabileceklerini açıkladı.
El-Al yetkililerinin şiddetli itirazlarına karşılık, İsrAir yetkilileri halkın istek ve ihtiyaçlarına karşı duyarlı davranan Hirschson’un kararını destekliyor. Halihazırda New York’a charter (dolmuş) uçak seferleri düzenlemekte olan İsrAir, turist trafiğini arttırmak adına bu hatta tarifeli seferler düzenlemek için izin istemişti.
Sonuçtan memnun olan İsrAir yetkilileri, bu kararın havacılık ve turizm sektörlerinde 4.ooo kişiye iş imkanı sağlayacağını ve hizmet kalitesini arttıracağını belirtti.