Kitap uzmani Dov Kohen İstanbul`daydi

Türk Musevi Cemaati Başkanı Sayın Silvyo Ovadya ve Osmanlı Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi görevlisi Karen Şarhon tarafından İstanbul`a davet edilen Dov Kohen geçtiğimiz hafta İstanbul`da idi. Kudüs Ben Zvi Enstitüsü`nde çalışan Dov Kohen "sevdiğim işi yapmam için para alan dünyadaki ender insanlardan biriyim" diyerek işi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Dov Kohen’in Yahudi halkı tarihi özellikle İzmir Musevi Cemaati üstüne odaklanmış bir masterı var.Ayrıca Portekiz’de Rabinik öğretiler üzerine çalışma yapmış. Bugün çalıştığı Ben Zvi Enstitüsü’nde de dünyanın her tarafına dağılmış Yahudi Sefarad Kültürü ve Doğu Yahudileri Kültürleri ile ilgili kitapları toplayan kütüphane bölümünde çalışıyor.Bütün dünyadaki araştırmacılara açık olan kütüphanede Ben Zvi Enstitüsü’nün yayımladığı kitaplar olduğu gibi dünyanın her tarafından toplanmış orijinal hatta Mısır baskıları ve yeni basımlar var.
Dov Kohen Hahambaşılık bünyesindeki kitapları üç kategoriye ayırdı. Bu kitaplar hakkındaki raporunu da önümüzdeki günlerde sunacağını bildirdi. 7000 civarında kitabın din öğrenimine ve Sefarad kültürüne dair  yazılmış kitaplar olduğunu bildirdi.
Sefarad kültürünün Istanbul’da, Şalom  Gazetesi ve Osmanlı Türk Sefarad Araştırmaları Merkezi’nin çalışmaları ile idealist insanların önderliğinde her zaman yaşayacak bir kültür olacağı inancını yineledi ve ülkemizden ayrıldı.
Anet PASE