Derneklerimizde Hanuka kutlamalari

GKD`de GKD Hanuka kutlamaları bu yıl 2-6 yaş gurubu çocukların ve annelerinin katıldığı bir partiyle başladı. Işıklar Bayramı`nın anlamı oyunlarla, resimlerle yaşatıldı. Çuval oyunu, iskemle kapma yarışı ve daha bir çok eğlenceli oyunu anneleriyle oynayan çocuklar günün anlamını taşıyan yiyeceklerden de tada

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
25 Aralık pazar akşamı da  bayram kutlamaları yoğun bir katılımla devam etti. Dernek Başkanı İsmail Bahar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Rav Yeuda Adoni eşliğinde mumlar yakıldı. Rav Adoni’nin gecenin anlamını, sevgi ve kardeşliğin önemini anlatan konuşmasından sonra GKD çocuk tiyatro ekibinden 61 çocuk oyuncu "Ay dede kayboldu" isimli oyunla sahne aldılar. Aylarca süren çalışmalar sonunda çocuklar gerek kıyafetleri gerekse sahne performanslarıyla katılımcılara görsel bir şölen yaşattılar. Geleceğin tiyatrocuları gösterdikleri üstün başarıdan dolayı ayakta alkışlandılar. Ayrıca gençlerin dansları, barko-vizyon gösterisi, koronun seslendirdiği şarkılar ve GKD hanımlarının hazırladığı tatlı tuzlu sofrası geceyi renklendirdi.

Matan Baseter Barınyurt’ta
27 Aralık Salı gecesi Barınyurt’ta pansiyonerlerin ve davetlilerin katılımlarıyla bir Hanuka kutlaması gerçekleşti. Gece, dualar eşliğinde Haunuka mumları yakılmasıyla başladı. Matan Baseter- Barınyurt Başkanı Şeli Gaon  bir konuşma yaparak, herkese iyi bayramlar diledi. Birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından, katılımcılar ve pansiyonerler Buket Yusuf Sağlamlar ve grubunun seslendirdikleri şarkılarla ve müziklerle  eğlendiler. Hazırlanan çekiliş de geceye renk katan etkinliklerden biriydi. 

İYD’de
İhtiyarlara Yardım Derneği geleneksel ‘Işıklar Bayramı’  Hanuka kutlamasını, 27 Aralık salı akşamı Hanukanın üçüncü gecesinde gerçekleştirdi. Dernekte barınan pansiyonerler, o gecenin kutlanmasını ayrı bir coşku ile yaşadılar. Etkinlik  aynı zamanda ‘Yeni Yıl Balosu’nu da ifade ediyordu.
O gece, gönüllüler, gönüllü eşleri ve çocukları birlikte, oldukça kalabalık bir topluluğu oluşturan misafirler, pansiyonerlerle birbirlerinin Hanuka bayramını kurumun lobisinde  kutladılar. Ardından  hep birlikte yemek salonunda Hanuka mumları yakıldı.
İYD Başkanı Moiz Aziz’in  "hoş geldiniz" konuşmasından sonra, Hanımlar Kolu Başkanı Perla Erbeş yaptığı konuşmanın ardından plaket törenine geçildi.
Derneğin pansiyonerlerine gösterdiği ilgi ve desteğinden dolayı Rina Barbut’a özel teşekkür plaketi verildi. Conrad Oteli’nde düzenlenen baloya destek veren  cemaat gençlerinden Enis Anahiyas, Moris Siloni, Tina Darsa, Rüyam Tokatlı, Lisya Besalel, Rüçhan Şenbahar, Deniz Toledo, Sabih Erdemanar, Cesi Aziz’e  "İYD Teşekkür Belgesi" verildi. Daha sonra sahne alan Ziynet Zali ve Orkestrası seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattılar.
İki yüz kişinin katılımıyla kutlanan gece geç saatlere kadar devam etti. Pansiyonerlere bayram hediyeleri verilirken, Başkan Aziz desteklerinden ötürü Ziynet Zali ve orkestrasına teşekkür etti.