Maccabi uygun adim, Efes takipte, Ülker dipte …Euroleague`de haftaya Popoviç

Avrupa Ligi`nde 8. maçlar geride kalırken, haftanın en değerli oyuncusu Efes Pilsen`in Hırvat oyun kurucusu Marko Popoviç oldu. Efes Pilsen, B Grubu`nda 14 puan ve averajla ikinci sırada yer aldı. Maccabi Elite Polonya deplasmanında 22 sayı farkla ilginç istikrarını lehine bozdu. C Grubu`nda Ülkerspor ise 10 puanla 7. sıraya geriledi.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
B GRUBU
Prokom Trefl Sopot (Polonya)-Maccabi Elite Tel Aviv (İsrail):59ᇥ
BC Lietuvos Rytas Vilnius (Litvanya)-KK Cibona VIP Zagreb (Hırvatistan): 80ᇈ
Efes Pilsen (Türkiye)-Armani Jeans Milano (İtalya): 85ᇍ
BC Pire Olympiakos (Yunanistan Winterthur FC Barcelona (İspanya): 80ᇘ)-
Ülker - Panathinaikos: 7. dakikada oyunda 20ᆞ Panathinaikos üstünlüğü varken, Ülker antrenörü Ergin Ataman oyuna Oğuz Savaş'ı alarak alan savunmasına döndü. 1 dakika içinde üst üste 3 top çalan turuncu-yeşilliler, İbrahim'in hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla farkı 1 sayıya kadar indirdi ve bu bölüm 20ᆧ Yunan ekibinin üstünlüğünde geçildi. Hücumda çok iyi top çeviren  Panathinaikos, üst üste üç sayılık basketler bulmaya başladı.
15. dakika 35ᆫ ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Ülkerspor toparlanarak farkı kapamaya çalışsa da devre 46ᆵ Panathinaikos üstünlüğünde sona erdi. İkinci yarıda Yunan ekibi hızlı hücumlarda daha da etkili olmaya başladı ve 25. dakikayı 54ᆾ önde geçti.
Bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğünü sürdüren evsahibi ekip 3. periyodu da, 14 sayı farkla 64ᇆ önde tamamladı.
Maçın son bölümünde oyundaki üstünlüğünü sürdüren Panathinaikos karşısında etkili olamayan Ülkerspor, 33. dakikasını 72ᇋ geride tamamladığı karşılaşmada, sahadan da 85ᇙ yenik ayrıldı
Efes Pilsen - A. J. Milano: Armani Jeans Milano'nun kötü hücum yaptığı maçın ilk dakikalarında Efes Pilsen 2. dakikada 4ǂ'lık üstünlük yakaladı. Alan savunmasıyla rakibini durduran Efes Pilsen 9. dakikada 10 sayılık fark (17lj) yakaladı.
13. dakikayı 15 sayı farkla 29ᆢ önde geçti. Bu dakikadan sonra adeta duran ev sahibi takım 4 dakika sayı bulamazken, Armani Jeans Milano 17. dakikada farkı 8 sayıya  indirirken, Efes Pilsen ilk yarıyı 35ᆰ önde kapadı.  26. dakikada farkı 18 sayıya (50ᆴ) çıkarırken, 3. periyodu 57ᇁ önde geçti. 38. dakikada 28 sayılık fark (78ᇆ) yakalayan Efe Pilsen, karşılaşmayı da aynı sayı farkıyla 85ᇍ kazandı.
 Efes Pilsen’in, İtalyan rakibi Armani Jeans Milano’yu 85ᇍ yendiği maçta 28 dakikada sahada kalan Popoviç, 29 sayı, 2 ribaunt, 7 asist ve 3 top çalma performansıyla 36 puan toplayarak, haftanın MVP’si olmaya hak kazandı. Popoviç, bu arada 3 sayılık atışlarda 9’da 7 gibi çok yüksek bir yüzde tutturmayı da başardı.