Habad`in başarisina Manhattan`da kutlama

2000`den fazla Lubavitch temsilcisinin katılımıyla Aralık ayı başında Manhattan`da gerçekleşen yıllık konferansta, Habad dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle bir kutlama düzenledi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Konferansta Rav Moshe Kotlarsky; Habad’ın Güneydoğu Asya ve ABD’nin maruz kaldığı doğal afetler sırasında  mağdur olan Yahudi topluluklarına yardımlarını belgeleyen bir film gösterisi sundu. Filimde Habad’ın kasırga feleketinden sonra, yardıma gönüllü kişi  ve bağışları nasıl topladıkları, ihtiyaçlılara nasıl gıda sağladığı anlatılıyor. Bu belgeselde ayrıca ABD Başkanı Bush’un "Habad hayat kurtarıyor" söylemi de yer almakta.
Habad’ın Rusya Temsilcisi Rav Berel Lazar konferansta, Arjantin temsilciliğinin ekonomik kriz sırasında terkedilen üç Yahudi çocuğunun bakımını üstlendiğini aktardı.
Rav Berel Lazar, Kırgızistan’daki devrim sürecindeki kargaşa sırasında tüm Yahudi kuruluşlarının kapılarını kapamak zorunda kaldığını hatırlatarak Habad’ın bu ülkede yaptığı çalışmaları vurguladı. Ayrıca 20. yüzyılda Lubavitch taraftarı liderler ABD’ye göçlerinden önce eski Sovyet ülkelerinde Komünist rejimin baskısı altında idiler. Geleceğe yönelik olarak Rav Lazar, Habad’ın çizeceği yolu; "Her Yahudinin gereksinim göstereceği Google’u olmak zorundayız. İhtiyaç duyacakları herhangi bir bilgi veya yardım talebi durumunda biz hazır bulunmalıyız" sözleri ile tanımladı.
Harvard Üniversitesi Hukuk Profesörü Alan Dershowitz; "Habad’tan öğrendiğim birçok şey arasında en önemlisi Yahudiler arasında uyumsuzlukların değil uyumun vurgulanmasının gerekliliğidir" dedi.

Kaynakça/Jewish Chronicle