Maccabi Elite bir ileri, bir geriEfes Pilsen indi, Ülker yerinde saydi

Alp ALKAŞŞampiyonlar Ligi kuraları geçtiğimiz gün çekildi. Biz sporseverlerin merak ile beklediği kuralar benim için ciddi bir hayal kırıklığı oldu. Geçen sene olduğu gibi bu senenin de en iyi iki takımı çok erken karşı karşıya geldi. Bu turda olmaması gereken Rangers, Benfica gibi takımların yanı sıra oldukça formsuz bir PSV ile

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Euroleague'de 7. hafta maçları sonunda Maccabi ilginç serisine devam etti. Bu sezon geçen seneki performansının çok altında kalan Maccabi oynadığı maçları bir kazanıp bir kaybediyor. Barcelona  karşısında maça çok hızlı başlayan İsrailli ekip, maçın ortalarında farkı 20 sayıya taşımasına rağmen son çeyrekte bu farkı koruyamadı. Zaman zaman korkulu anlar yaşamasına rağmen Maccabi maçı on sayı farkla kazanmasını bildi.
Şimdi tüm Euroleage seyredenler Maccabi’ nin önümüzdeki hafta ne yapacağını merakla bekliyor,zayıf rakibi yenecek mi? Yoksa ilginç istikrara devam mı? Zira rakip Prokom Trefl Sopot.  Efes Pilsen 2. yenilgisini alarak zirveyi kaptırdı!.. Şu anda averajla ikinci olan Efes bir maç eksiği olan Maccabi’nin üzerinde 2. sırada. C Grubu'nda ise 2. galibiyetini alan Ülkerspor 9 puanla yine 6. sırada yer aldı.Önümüzdeki hafta sahasında 16 sayı farkla mağlup olduğu Panatiakos’la karşılaşacak olan Ülker hem maçın rövanşını almak hem de puan sıralamasında üst sıralara çıkma ümidinde. Ligin ribaunt krallığında, Ülkersporlu Mirsad Türkcan, toplam 78 ve 11.14 ortalamayla bu kategorilerde ilk sıradaki yerini korudu Ligin 7. hafta maçlarının ardından (A) Grubu'nda, milli sporcu Serkan Erdoğan'ın da forma giydiği İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria, (C) Grubu'nda da Yunanistan'ın Panathinakios BSA Atina takımları, lider durumda bulunuyorlar.

-(B) GRUBU-
Barcelona (İspanya)-Maccabi Elite (İsrail): 78ᇬ
Olympiakos (Yunanistan)-Armani J. Milano (İtalya): 89ᇗ
Efes Pilsen-Cibona Zagreb (Hırvatistan): 71ᇡ
Rytas Vilnius (Litvanya)-Prokom T. Sopot (Polonya): 82ᇙ