YILDIRIMSPOR: 81 - D.S.İ.: 72Yildirimspor 2. Lige doğru

Alp ALKAŞŞampiyonlar Ligi kuraları geçtiğimiz gün çekildi. Biz sporseverlerin merak ile beklediği kuralar benim için ciddi bir hayal kırıklığı oldu. Geçen sene olduğu gibi bu senenin de en iyi iki takımı çok erken karşı karşıya geldi. Bu turda olmaması gereken Rangers, Benfica gibi takımların yanı sıra oldukça formsuz bir PSV ile

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
YILDIRIMSPOR (7ǂ):Türkiye Büyükler Basketbol Ligi geçmiş sezonlara oranla daha zevkli devam etmekte. Her takımın her an sürpriz yapabilecek kapasitede olması, her hafta bir-iki beklenmedik sonucun alınması ve hiçbir maçın sonucunun önceden kestirilememesi ligi daha heyecanlı kılıyor. Ligin ilk yarısı geride kaldığında 7de 7 yapan Yıldırımspor çok güçlü bir kadrosu olduğunu gösterdi.
   Yeni sezonda, geçen sezon şanssız kaybedilen maçların ardından, başkan ve yöneticiler takımın moral motivasyonu ve kendilerine olan özgüvenini sağlamak amacıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar.Tabii bu arada göreve yeni gelen coach Güven Öner’in takım üzerinde etkili olduğunu söyleyebilir. Ayrıca yeni oyuncuların takıma katkıları düşünüldüğünde , sezon başında ayrılan oyuncular pek aranacak gibi görünmedi. İki 2. lig kariyerli oyuncu Burak ve Cem’in takıma yaptığı katkı ve önemli dakikalarda sorumluluktan kaçmamaları Yıldırımspor'un en büyük artısı. Spor okulu antrenörü   Kaptan Arçil (16LJ sayı,9DŽ rib냯 ast,2DŽtç) , başarının baş mimarlarından oldu. Emir için beklenildiği gibi değil gibi söylemler  dolaşsa da şu anda 14Dž sayı,9LJ rib,2LJ ast ile ilk yarının çok etkileyici oyuncularından biriydi.
   Sezona fırtına gibi YSK,  takım kelimesine yakışan bir takım. İyi savunma yapıyor.Oyunun hücum yönü de, çok iyi top çevirip yardımlaştıklarından sayı bulmak pek zor olmuyor.
  Maça gelince , oyuna çok iyi başlayan D.S.İ. üst üste bulduğu basketlerle ilk periyodu 17ᆯ önde kapattı. İkinci çeyrekte oyun üstünlüğünü elinde tutan D.S.İ. ilk yarıyı 32ᆿ önde bitirdi. Üçüncü çeyrekte de tam bir Yıldırımspor show vardı.11 sayılık farkı kapatan mavi beyazlı ekip mükemmel bir savunma yaptı,  hücumda da Burak’ın üçlükleri ,  Emir ve Arçil’in pota altındaki iyi oyunuyla bu periyotta 29ᆟ’lik harika performans gösterdi :61ᇊ. Son periyotta çekişme büyüdü.Buna rağmen farkın kapanmasına izin vermeyen Yıldırımspor kendi sahasında seyircisinin de desteği ile maçı 81ᇜ kazanarak ilk yarıyı mağlubiyetsiz lider bitirdi.