Yildirimspor Kulübü`nde Çağdaş Eğitim Seminerleri

Seda ŞİREMYaşadığımız hayatın, yapmak istediklerimizin bize en uygun olup olmadığını bilebilmek için; diğer hayatları, seçenekleri görmek ve bilmek gerekir. Work and Travel size böyle bir olanak tanıyor. Amerika`da çalışarak Amerikan yaşam tarzını, kültürünü görmenin yanı sıra dünyanın birçok yerinden katı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Yeni lokallerinin açılışının ardından kazandıkları motivasyonla sürekli etkinlikler gerçekleştiren Yıldırımspor Kulübü, Çağdaş Eğitim Seminerleri kapsamında  geçtiğimiz hafta   Feldenkrais metodu uygulayıcısı Lizet Bicerano’yu konuk etti. Yenilikçi bir "hareket öğretisi" olan Feldenkrais metodunu aktaran Bicerano  katılımcıların daha rahat hareket ederek, hayattan daha çok keyif almanın ve stresle baş etmenin yollarını gösterdi. 
Bicerano ayrıca, metodun doğru uygulanması durumunda, kişinin zihinsel ve fiziksel esnekliğin yanı sıra beden duruşlarında düzelme, nefes ve bedensel koordinasyonlarında gelişmeler olacağını açıkladı.  Pratik anlamda bu metod, sırt, kas, eklem, boyun ağrılarından şikayetçi olanlara daha rahat hareket etme olanakları sunuyor.
Uygulamalı geçen, etkinlik sonrası, katılımcılar farklılığı gördüklerini dile getirdiler.  Dernek yetkilileri, bu haftanın konuğu Prof. Dr. Ayşe Kocaman’ın "günlük hayattaki unutkanlığı yenmenin yolları" adlı bir söyleşi yapacağını açıkladılar.