Kadima`nin yeni lideri, İsrail Başbakani Ariel Şaron, beyin felcinden

Hadassah Ein Kerem Tıbbi Merkezi`nin görevlileri düzenledikleri basın toplantısında, salı günü taburcu edilen İsrail Başbakanı Ariel Şaron`un dinlendikten sonra işine devam edebileceği belirtildi. Nörolog Prof. Tamir Ben-Hur, Şaron`un hastaneye kaldırılmasından kısa bir süre sonra medyada çıkan ‘şuurunu kaybetti` haberlerinin doğ

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Şubat ayında 78. yaşını kutlayacak olan Şaron, İsrail tarihindeki en yaşlı başbakan unvanını koruyor. İbranice’de ‘İleri’ anlamına gelen partisi Kadima’ya ilişkin Şaron, anlamlı bir tavırla kendini iyi hissettiğini ve ilerlemenin zamanının geldiğini söyledi.  İsrail İşçi Partisi Başkanı Amir Peretz başbakana geçmiş olsun dileklerini ileten ilk politikacı oldu. İsrail Devlet Başkanı Moşe Katsav da iyi dileklerini iletti. Milletvekili Eli Yishai, Şas Partisi’nin dini lideri Rav Ovadya Yosef’in ardından Şaron’a geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

ŞARON GÖREVİNE DEVAM EDEMEZSE...

Şaron’un rahatsızlanmasının ardından çoğu yayın organı başbakanının görevine devam edememesi durumunda neler olabileceği yönünde spekülasyonlarda bulundu.
Temel Hukuk Yasası’nın 20. paragrafına göre eğer başbakan ölürse, hükümeti istifa eder. Eğer rahatsızlıktan dolayı görevinden ayrılırsa, yardımcısının başbakan olarak görev yapmasından 101 gün sonra hükümet istifa eder.