Weizmann Enstitüsü bilimsel araştirmada birinci

Haftalık Scientist Dergisi`nin yaptığı bir anket sonucunda Rehovot`taki Weizmann Enstitüsü, bilimsel araştırmalar konusunda dünyanın en iyi üniversitesi seçildi. Bu ankete dünyanın her yerinden 2600 akademisyen katıldı.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Enstitü Başkanı Prof. İlan Chet; "Weizmann Bilim Enstitüsü, insanlığın yararına olacak araştırmaların yapılması için bilim adamlarına ve genç araştırmacılara en uygun çalışma koşulları ve ortamını sağlar. Bu derecelendirmeden dolayı çok mutlu olduk ve bu onurun gelecekteki çalışmalarımızı daha da teşvik edeceğine inanıyoruz" dedi.
İsrail’in ilk Devlet Başkanı Haim Weizmann tarafından 1949 yılında kurulan Weizmann Enstitüsü; multiple sclerosis hastalarının tedavileri, kanserin durdurulması ve nöroloji alanında yaptığı araştırmalar ve geliştirdiği yöntemlerle her zaman en ön sıralarda yer aldı. Ayrıca genetik araştırmalar konusunda da büyük gelişmeler kaydetti.
Weizmann Enstitüsü’nün ticari kolu olan Yeda Research and Development, geçtiğimiz yıl yeni patentlerin satışından büyük kar etti. Bu yıl Yeda’da kayıtlı 80 patentin % 75’i yaşamsal bilimlerle ilgili. Enstitü’nün üst düzey bilimsel araştırma ekibinin % 50’si yaşamsal bilimler üzerine, diğer % 50’si de bilgisayar, kimya ve fizik alanında araştırma yapmaktalar.