GKD`de bir ilk daha

Yakir MİZRAHİİki hafta önce oynanan ve futbol kalitesi bakımından oldukça zevksiz ve ruhsuz geçen Galatasaray-Fenerbahçe maçının ardından, bu haftasonunda izlediğimiz Galatasaray-Beşiktaş maçı biz futbolseverlere futbolun hem mücadeleye hem de görsel güzelliklere sahne olabilecek bir oyun olduğunu bir kez daha kanıtladı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

GKD Spor Okulu’nda bu sene bir ilk yaşanıyor. Senelerden beri spor okuluna kayıtlı öğrencilere, profesyonel hocalar eşliğinde antrenman yaptırılırken sene içerisinde dış takımlar ile maçlar düzenleniyordu. Bu sene GKD Spor Okulu, Tofaş Kulübü’nün düzenlediği ve Koç Allianz’ın sponsor olduğu 12 takımdan oluşan bir turnuvaya katıldı. Tüm sezon boyunca sürecek olan bu turnuvada oyuncular, toplam 22 maç yapacak. Turnuvanın birincisi ise, takım halinde Bodrum’da bir hafta tatil yapacak. Turnuvada sadece spor okulları yok. Tanıdığımız büyük kulüplerin alt yapı A ve B takımları da var. Böylesine zorlu bir turnuvada GKD’nin iyi bir yer edineceğine inanıyoruz.  Bu haftaya kadar Kadıköy Spor, DSİ Spor ve Yeşilbağlar Spor ile maç yapan GKD, Yeşilbağlar Sporu 31ᆬ yenerken, diğer 2 maçı önde götürmesine rağmen kaybetti. Turnuva kuralları, takımda olan tüm oyuncuları oynatmayı hedefleyerek ayarlanmış. Dört period olarak oynanan maçta  ilk üç period içinde, takımlar oyuncu değiştiremiyor ve farklı takım oynatmaya zorlanıyor. 4. period ise, serbest şekilde oynatılıyor. Turnuvaya katılan GKD Spor Okulu’nun 15 kişilik kadrosunda yer alan oyuncular, hırslı ve istekli. Takımda yer alan oyuncular: İzel Nakri, Beni Yohay, izel Cibili, Refi Şaban, Lemi Davile, Sami Morhayim, Yusuf Sönmez, Yusuf Hanay, Alp Gabay, Yaşar Kalvo, Cefi Aşkın, Berk Barokas, Cem Ojalvo, Rafi Ojalvo ve Ediz Varan.
Dernek Başkanı İsmail Bahar ve Spor Okulu Sorumlusu İzzet Salerno’nun çabaları sonucu katılınan bu turnuva hakkında kendilerine neler hissettiklerini sorduk; "Bu sene bir ilki gerçekleştirdik. İlk olduğu için de acemiliğimiz var ama turnuvalara katılımın devamlılığını sağlamak için her geçen gün daha da çabalamayı düşünüyoruz. Çocuklarımıza güveniyoruz. Birkaç maçtan sonra onların da ilk heyecanlarını bırakıp daha iyi oynayacaklarını biliyoruz. Spor Okulumuzda mini grup ve gençler için de ayrı ayrı turnuvalara katılacağız. Onların da GKD Spor Okulu’nun basketbolunda söz sahibi olmasını istiyoruz.”