Kanada`dan İsrail`e Destek

Uluslararası yardım kuruluşu Kızılay`ın haç ve hilal olan sembollerine bir üçüncüsü eklendi. İsrail`in küresel yardım ağına katılması ve yıllardır süren tartışmaların sonlanmasını sağlayan bu yeni sembol, beyaz zemin üzerine köşesi yukarı bakacak şekilde yerleştirilmiş kırmızı bir kareden

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba

Kanada, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi’nde İsrail-Arap anlaşmazlığında İsrail ve Amerika’nın politikalarına destek vermeye karar verdi

Kanada’nın bu kararı Kanada Yahudi Cemaati’nin Başbakanı Paul Martin’le yaptığı görüşmeler sonunda alındı. Yaklaşan seçimler öncesinde Martin’in Liberal hükümeti Ortadoğu’yla ilgili alınan 20 kararın üçünü değiştirmeye karar verdi. Kanada hükümeti ayrıca geçen sene verdiği dört kararı da değiştirdi. Bugüne kadar Kanada geleneksel olarak BM içindeki Avrupa oy sistemini takip ederek Ortadoğu’ya ait olan birkaç yıllık çözümü BM içindeki Avrupa oy kriterlerine göre yapmıştı.
Çarşamba günü yapılan Genel Toplantıda Kanada’nın BM temsilcisi bundan böyle ülkesinin barış sürecini destekleyen kararları onaylayacağını belirtti.
Kanada ayrıca Golan ile ilgili alınan kararlara da itiraz ediyor. Filistinlilerle ilgili barışçıl çözüme Arap devletlerinin intihar saldırılarını kınamalarını da dahil etmelerini istiyor.
Çarşamba günü, Kanada-İsrail Komitesi Ulusal Başkanı’nın ‘Hayır’ oylarının askıda olduğundan memnunluk duyduğunu bildirdi. Öte yandan, Kanada-Arap ilişkileri Ulusal Komisyon başkanı bu hareketin ters tepeceğini ve kışkırtmalara sebep olacağını söyledi.