UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

Ester YANNİER1920 yılında İzmir Hahambaşısı Palaçi ailesinin bir mensubu olarak dünyaya gelen Harry Ojalvo cemaatimizin çok renkli simalarından biri... Ojalvo, Atatürk ile unutamadığı bir anısını, 1960 İhtilali ve mahkeme salonunda izlediği Yassı Ada duruşmalarını, 500. Yıl Vakfı`nın kuruluş dönemini, araştırmaların

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba

UÖMO İlköğretim öğrencileri uzayın derinliklerini keşfetti...

2 –4 Aralık tarihleri arasında dünyada sadece beş örneği bulunan İzmir Uzay Kampı’na giden Ulus Özel Musevi Okulları  İlköğretim öğrencileri uzay ortamında bilgi dolu iki gün  geçirdiler. Eğlenerek öğrenmenin keyfine varan öğrencilerden Albi Negri’nin: "Ömrüm boyunca geçirdiğim en güzel iki gündü" sözleri ise İlköğretim Fen Bölümü’nün organize ettiği bu gezinin amacına ulaştığını göstermekteydi.

Ginette-Sami Eskenazi Fen Ödülleri
UÖMO Dostu Ginette-Sami Eskenazi 2001 yılından beri ÖSS sınavlarında en yüksek "Fen" net puanını yapan UÖMO öğrencilerini  eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla ödüllendirirler. Bu yıl da  Fen Bölümünde en çok net yaparak   Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde okumaya hak kazanan  Sami Cömert’in yanı sıra, Sosyal Bölümde % 0,1’lik dilime giren ve  Galatasaray Üniversitesi – İletişim Fakültesinde okuyan Fiona Matalon’a da  destek verdiler.  12 Aralık  Pazartesi günü   ÖSS’de üstün başarı gösteren öğrencileri ödüllendirilen Eskenazi ailesine teşekkür eden  Matalon ve Cömert, gelecekte kendilerinin de böylesine güzel bir davranışı, başka öğrencilere sunmaktan gurur duyacaklarını belirttiler.