YSK`da çağdaş eğitim seminerleri

Ester YANNİER1920 yılında İzmir Hahambaşısı Palaçi ailesinin bir mensubu olarak dünyaya gelen Harry Ojalvo cemaatimizin çok renkli simalarından biri... Ojalvo, Atatürk ile unutamadığı bir anısını, 1960 İhtilali ve mahkeme salonunda izlediği Yassı Ada duruşmalarını, 500. Yıl Vakfı`nın kuruluş dönemini, araştırmaların

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz hafta içinde Yıldırımspor Kulübü’nde  ünlü diyetisyen Taylan Kümeli sağlıklı beslenme konusunda bilgilerini konuklarla paylaştı.  Kümeli, şişmanlığın vücudun verdiği bir ikaz olduğunu, dönemsel kilo vermek yerine uzun süre aynı kiloyu korumasının başarı olarak nitelendirilebileceğini anlattı. Günde üç öğün yemek yemenin önemi üzerinde duran diyetisyen Kümeli, doğal ürünlerin sağlıklı olduğunu, ancak endüstriyel malzemeler katılarak zararlı hale getirildiğini açıkladı ve şişmanlığın nedenlerini şöyle sıraladı: alınan ile verilen enerji arasında ki dengesizlik, kana karışan şeker oranının yüksek olması nedeniyle ensülin dengesinin bozulması, yağ olarak vücuda karışması, genetik durum ve psikolojik nedenler. 
YSK’nın bu haftaki konuğu ise , feldenkrais (beden terapisi) konusunda 4 sene boyunca her yıl iki ay New York’ta eğitim almış olan Lizet Bicerano. Birinci sırada bedenini dinlemek isteyenlere uygulanan beden tedavisi sırasında katılımcıların  bedensel farkındalığı geliştiriliyor. Dernek yetkilileri bu farkındalığı yaşamak isteyenlerin  konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için dernek sekreterliğine ulaşabileceklerini belirttiler.