“İYD Gençleşiyor” projesine ilgi büyüktü

Ester YANNİER1920 yılında İzmir Hahambaşısı Palaçi ailesinin bir mensubu olarak dünyaya gelen Harry Ojalvo cemaatimizin çok renkli simalarından biri... Ojalvo, Atatürk ile unutamadığı bir anısını, 1960 İhtilali ve mahkeme salonunda izlediği Yassı Ada duruşmalarını, 500. Yıl Vakfı`nın kuruluş dönemini, araştırmaların

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba

İhtiyarlara Yardım Derneği gönüllüleri 2005’in Temmuz ayında cemaatin genç kuşaklarına "İhtiyarlara Yardım Derneği Gençleşiyor" adıyla  başlattıkları proje neticesinde bir çok yeni fikirler ortaya atıldı. Bu fikirlerden  biri de genç kuşaklardan Rina Barbut’un oldu.  Barbut pansiyonerlerin hayatlarıyla ilgili bir program yapılmasını önerdi. Pansiyonerlerden kimi hayatları hakkında konuşmasından pek hoşlanmadı, kimi gençlerle paylaşmayı sevdi. 
Alınan kararla pansiyonerlerden Ernes Salamon Fermon "Dünden Bugüne’ programın ilk konuğu olmasına karar verildi. Yapılan araştırmalarım sonucunda Fermon’nun izlerini kaybettiği uzak akrabaları, eski dostlarının telefon numaraları ve adreslerleri bulundu. Bunların doğrultusundan ailelerden geride kalanlara mektuplar yazıldı. Cevaplar alındı. Etkinliğin gerçekleştiği gecede ailelerden gelen mektuplar okundu. Üç kişiyle canlı telefon bağlantısı yapıldı. Kimi zaman hüzün, kimi zaman heyecan ve sevinç yaşandı. Gecenin sonunda hep beraber şarkılar söylendi, dans edildi. 
İYD  gönüllüleri ve pansiyonerler  "İhtiyarlara Yardım Derneği Gençleşiyor" projesinde gösterdikleri ilgiden dolayı gençlere teşekkür ettiler.