Matan-Baseter Barinyurt`ta dayanişma günü

Sibel KONFİNOMatan-Baseter Barınyurt`un her sene düzenlediği geleneksel "Dernekler arası Dayanışma Günü" 6 Aralık Salı günü gerçekleşti. Tüm dernek, kurum ve kuruluş Başkan ve üyelerinin katıldığı günde davetliler Barınyıldızların hazırladıkları masalarda öğle yemeklerini yerken sohbet etme imkanı da buldular

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Birçok ihtiyaçlının ekonomik ve sağlık sorunlarını olanaklar dahilinde çözümlemeye çalışan, bünyesinde barındırdığı pansiyonerlere mutlu ve huzurlu bir yaşam sağlamayı amaç edinen Matan-Baseter Barınyurt’un düzenlediği günde katılımcılar, Dernek Başkanı Şeli Gaon ve Kadınlar Kolu Başkanı Zelda Yanni tarafından karşılandı.
Kısa bir hoşgeldiniz konuşması yapan Gaon sözlerine Gilbert Murray’ın "İnsanın dünyaya karşı ilgisi, kendine duyduğu ilginin dışarı taşmasıdır gerçekte. Özveride bulunmak ve özverili olmak, bir erdem değil, sağ duyunun alçaklığa egemen olmasıdır sadece..." sözünü anımsatarak başladı ve şöyle devam etti: "Kurum ve dernek gönüllüleri, çocuklar, gençler, yaşlılar ve hastalar için elimizden gelen herşeyi yapmak için önümüze çıkan tüm engelleri göğüslemeliyiz. Sevmek insana göre vermek, almaktan çok daha zenginleştirici ve coşku verici bir deneyimdir. Gerçek sevgi bir güç kaynağıdır ve paylaşıldıkça çoğalır. O nedenle sevmeyi bilen insan sürekli kendinden bir şeyler vererek karşısındakini sevindirmeye çalışır."
Kadınlar Kolu Başkanı Zelda Yanni başkanlığında tüm barınyıldızlara ve birbirinden leziz yemekleri hazırlayan Başkan Vekili Ceni Franko’ya teşekkür eden Şeli Gaon konuşmasına, küçük ve anlamlı bir hikayeyi paylaşarak son verdi.
Daha sonra Rav İzak Alaluf kurumlarda gönüllü çalışmayı öven bir konuşma yaptı. Rav Alaluf  hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak çalışmanın insanda yarattığı huzura değindi ve iyilik yapmanın sınırı olmadığını hatırlattı. Birkaç küçük hikaye ile sözlerine devam eden Alaluf, UÖMO’nun bu sene başlattığı yeni bir uygulamayı da katılımcılarla paylaştı. Her öğrencinin sosyal bir derneği ziyaret ederek yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini arkadaşları ve çevresiyle paylaşmasına olanak sağlanacağını belirten Rav Alaluf tüm hanımları tekrar tekrar kutlayarak yaptıkları işten gurur duymaları gerektiğini yineledi. Matan-Baseter Barınyurt Kadınlar Kolu Başkanı Zelda Yanni’nin Rav Alaluf’a sunduğu mini hediyenin ardından katılımcılar yemek masalarında  günün anısı olarak hazırlanan  el yapımı gözlük kılıflarını alarak mekandan ayrıldılar.