Neler olacak?

Yakir MİZRAHİEski zamanlardan beri futbolla ilgilenen herkes hor görülmüştür yaşadığımız toplumda... Futbolun genelde topa, bazen de karşı takımdaki adamın ayağına tekme atmaktan ibaret olduğunu sananların evlatları, torunları değil miyiz yoksa? "Gayesizce" koşuşturan 22 adamın terli, öfkeli bir o kadar da renkli görüntüleri yü

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Rudi DİRİMAN

Altı ay boyunca neler olacak?  İşte bu haftaki yazımın konusu, altı ay boyunca neler olabileceğini öngöreceğim.Bu zaman sonunda neleri önceden tahmin etmişim hep beraber karar vereceğiz.Bunu bu yazıyı okuduktan sonra size de tavsiye ediyorum. Hayatın akışını ve tekdüzeliğini fark edebilirsiniz

Önümüzdeki 5 buçuk veya izinlerle 6 ay boyunca buralarda olamayacağım tıpkı sağ köşede veda yazısını yazan  devrem sayfa editörü Vedat ile birlikte askerde olacağız.Bu yüzden önümüzde 6 ay boyunca gelişecek olaylar için  tahminler yapmak istedim.Mayıs sonunda Haziran başında buralarda olup yine bu sayfalardan  bunları karışlaştıracağım.Neler tutmuş ne sürprizler gerçekleşmiş hep beraber göreceğiz.
Öncelikle futbol tabii ki ;  Şu an ki fikstüre göre 14 Mayıs Pazar günü son hafta maçları oynanacak yaklaşacak olan  dünya kupası benim tahminime göre Fenerbahçe’nin dünya çapındaki yıldızlarını etkileyecek.Buna takımı toparlaması gereken Daum’u da  eklersek lig sonunda Fenerbahçe’nin en büyük rakibi kendi içindeki karışıklıklar olacaktır. Galatasaray Mart ayındaki kongreden takımı pozitif etkileyecek bir sonuç ile çıkarsa , şampiyonluk ipini göğüsler.Malum sezon sonu olduğundan rüşvet ve teşvik primi yine gündemde olacak, bir de hakem kararlarına itirazlar  en üst noktaya varacaktır.Bunun yanında Trabzon ve Beşiktaş çıkışlarını sürdürecek ilk dört takım arasında sürpriz bir ekip olmayacak. Hakan Şükür,Sergen Yalçın ,Ergün Pempe ve Alpay Özalan  futbolu bırakacaklarını açıklamış olacak. Son günlerindeki performansına bakılırsa Beşiktaşta İbrahim Akın kendini ispatlamış olacaktır. Ailton ve Youlayı  muhtemelen sezon sonunda takımda göremeyeceğiz Sezon boyunca Aykut Kocaman, Ziya Doğan, Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay’ın istifalarına veya görevden alınmalarına tanık olacağız.
Formula 1’e gelecek olursak sezonun 7. yarışı Monaco veya 8. yarışı Silverstonena kadar  Ferrarinin ve geçen senenin şampiyonu Renaultun çekişmesini göreceğiz.Mc-Larenler sezona iyi başlayıp şampiyonluğun en iddialı takımı olacaklar.Ferrari geçen yılki kötü sezondan sonra kendini toparlayacak fakat eskiden olduğu gibi tek başına şampiyonluğa gidemeyecektir.Yeni transferler Felipe Massa Ferrarinin koltuğunda Barichello ise Honda da bekleneni veremeyecektir.
Ben ise Haziran başında askerlik görevimi tamamlamış olarak, yine bu sayfada, yukarıda biraz öngörü biraz da sallayarak yazdığım bu yazının gerçekler ile ne kadar örtüştüğüne bakacağım. Önümüzdeki 6 aylık zamanın nasıl geçeceğini, takriben, daha önceden askerlik görevini yapmış olan arkadaşlarımdan biliyorum. Size tavsiyem ise bugünkü konumuzu iş,aşk,para gibi hayatınızdaki temel konularla ,kendi hayatınız ile ilgili gelecekteki 6 ay için bir tahmin veya öngörü yapmanız ve bu zaman sonunda bunları karşılaştırmanızı. Böylece yaşamınızda koyduğunuz hedeflere ne kadar ulaşabildiğinizi hayatınızın aslında ne kadar tekdüze olduğunun farkına varabilirsiniz.