Alman Dişişleri Bakani Steinmeier New York`ta Yahudi liderlerle görü

Pazartesi günü, Almanya`nın yeni Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, New York`taki Yahudi cemaatleri kuruluşlarının liderleri ile görüşmelerde bulunarak Almanya`daki yeni hükümetin Amerikan Yahudi cemaatleri ile ilişkilerini geliştirmeye çalıştı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Pazartesi günü, Almanya’nın yeni Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, New York’taki Yahudi cemaatleri kuruluşlarının liderleri ile görüşmelerde bulundu. Görüşmeler Steinmeier’in isteği ile düzenlendi. ABD’ye ilk gezisini yapan Steinmeier, Washington’daki politik görüşmeleri öncesinde New York’a gitti.
Yahudi kuruluşları liderleri, Steinmeier’ın New York’taki görüşmesini,başkent Washington’daki görüşmelere bir ön hazırlık ve ABD Başkonsolusluğu ile ilişkilerini kuvvetlendirmiş olarak gitmek istediği şeklinde yorumladılar.
Steinmeier, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Dr.İsrael Singer ile tanıştı. Alman devletinin Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanlar arasında bir birlik oluşturmaya çalıştığını öne süren  Singer, Almanya’nın Berlin kentinde üç dinin de temsilcileri ile birlik atmosferini oluşturmak üzere bir görüşme yapılmasını önerdi.
Alman hükümetinin Holokost’tan kurtulan, yardıma muhtaç ve hasta insanlara bakım amaçlı oluşturulmuş fonları desteklediğini de belirten Singer, Steinmeier’ın Berlin’deki olası görüşmeye çok sıcak ve ilgili baktığını da sözlerine ekledi.
Dünya Yahudi Kongresi ofisi, Singer’in önümüzdeki günlerde New York’ta  Angela Merkel ile  görüşeceğini duyurdu.
Pazartesi günü Steinmeier ile görüşen Yahudi kuruluşları liderleri arasında, Amerikan Yahudi Organizasyonları Konseyi Yönetim Başkanı Malcoln Hoenlein ve Amerikan Yahudi Komitesi Yönetim Başkanı David Haris de vardı.
Haris   Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada;"Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ile mükemmel  ilişkilerimiz oldu, fakat Steinmeier, Yahudiler ve yeni hükümet arasında anlayışın ve ilişkilerin sürekliliğinin devamlılığında çok istekli olduğunu kesinlikle belirtmek gerekliliğini duydu" dedi.