BM anti-terör konusunda anlaşmaya varamadi

Geçen perşembe, BM Genel Konseyi`nde anti-terör konusunda yapılan geniş çaplı toplantıda BM`yi yıllarca iki guruba ayıran terörün tanımı konusunda anlaşmaya varılamadı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
BM Genel Konseyi geçen perşembe anti- terör konulu bir panel düzenledi. Bu panelde terörün tanımı konusunda anlaşmaya varılamadı. Bu nedenden dolayı BM Genel Sekreteri Kofi Annan büyük üzüntü duyduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Çalışmalar devam ederken, Kofi Annan, BM’nin 191 üye ülkesine, mevcut olan 13 farklı terör anlaşmasını onaylamaları için çağrıda bulundu. ABD Büyükelçisi John Bolton terörün tanımı konusundaki farklılıkları ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.
BM toplantısında bütün ülkelerden alınan genel görüş, terör konusunda ortak bir anlaşmaya varmak. Ancak, üye ülkeler, terörün sebepleri konusunda ve terörizm ile milli özgürlük hareketlerinin ayırımında çekimser kalıyorlar. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, anti-terör anlaşmasında sivilleri hedef alan tüm kanunsuz olayların terörün tanımına dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Rice, konuşmasında "Hiçbir sebep, hiçbir hareket ve hiçbir pişmanlık suçsuz sivillerin katledilmesini doğrulayamaz" dedi.