Yildirimspor Kulübü`nün konuklari

Yıldırımspor Kulübü`nün 2005-2006 kış sezonunda sahneye "Herşeye Rağmen" adlı oyunu büyük beğeni topladı. Aşağıda oyunu izleyen profesyonel tiyatro oyuncularından Munis Düşenkalkar ve Deniz Özerman`ın görüşlerine yer veriyoruz

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta içinde Yıldırımspor Kulübü’nde Psikolog  Dr. Ayşe Şahan Siva ile "Yaşam Bir Yazgı mı?" başlıklı bir söyleşi gerçekleşti.
Toplantı öncesi dernek lokalinde, İzi Eli’nin gitarı eşliğinde çaylarını yudumlayan hanımlar, daha sonra söyleşiye katıldılar.
Dr. Siva yaşamın bir örgü gibi olduğunu ve bu örgüyü nasıl ördüğümüzün önemi üzerinde durdu. İnsan beyninin bir bilgisayar gibi çalıştığını, aile ve toplum tarafından olumlu yada olumsuz programlar yüklendiğini, bu doğrultuda da davranış ve seçimlerimizi yaptığımızı vurguladı. İçimizdeki potansiyeli kullanarak, farkındalığımızı artırırsak, geçmişten gelen tüm olumsuzluklara bir perde çekip, yeni bir yaşam oluşturabileceğimizi ve yaşamı bir yazgı gibi görmeyeceğimizi aktardı. Değişim için ihtiyaçlarımızı belirlememiz ve motivasyonumuzu arttırmamız gerektiğini söyledi. Yaşamda temel ilkeler olduğunu ve bu ilkeleri hiçe sayanlarında mutsuz olacaklarının altını çizdi.
YSK yetkilileri önümüzdeki haftanın konuğunun Diyetisyen Dr. Taylan Kümeli olduğunu, ve "nasıl beslenmeliyiz" başlıklı bir söyleşi yapılacağını açıkladılar.