GKD yeni dönemi hanimlarin açilişiyla selamladi

Tuna SAYLAĞ30 Kasım Çarşamba günü GKD, hanımların düzenlediği yemekli bir faaliyetle kış sezonuna "Merhaba" dedi.Yenilenmiş lokaliyle göz dolduran dernekte konuklar, değişik lezzetlerin tadına varırken, müzik ve parodiler de günün tuzu biberiydi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
GKD’de geleneksel Hanımlar açılışına ilgi oldukça yoğundu. Hanımlar Başkanı Soli Alfasa ve arkadaşları tarafından kapıda karşılanan misafirler, yemek salonuna geçmeden önce bir alışveriş sokağı konseptinde kurulan tezgahlardan takı, mum, çiçek, çok amaçlı örtü gibi el emeği göz nuru eşyaları satın alma fırsatı yakaladılar.
Daha sonra masalarına geçen konuklar, günün temasına uygun olarak "Falafel, humus vs." gibi farklı ikramların sunulduğu özel bir menüyü tattılar. Bu arada Soli Alfasa, aralarında dernek, kurum ve kuruluşların başkan ve üyelerinin de bulunduğu davetlileri "Hoş geldiniz" konuşmasıyla selamladı ve güne emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, yakın zamanda  gerçekleşecek diğer etkinliklerden söz etti. Başkan, konuşmasını salonda bulunan yabancı konuklar için İngilizce olarak tekrarladı.
Ardından Rina Yanni, Brijit De Kohen, Sima Tovi, Murat Eskenazi, Çiçek Menda, Lizet Manoah ve Çela Salerno’dan oluşan tiyatro ekibi sahne aldı. Geleneksel bir Fas kına gecesinin canlandırıldığı parodide, espriler salonu kahkahaya boğarken, İnes Bahar, Eti Romano, Anet Bonfil, Işık Seni, Fani Sabah ve Sivan Malkettemo’dan oluşan grup, danslarıyla seyirciden alkış topladı.
Daha sonra "Düğünlerimizdeki örf ve adetler"i anlatmak üzere Rav Yeuda Adoni sahneye davet edildi. Rav Adoni, o "dinlemeye doyum olmaz" üslubuyla tarihten ve Tevrat’tan örnekler vererek, anekdotlar anlatarak, evlilik kurumunun gelişimini, asırlardır  uygulanan geleneklerin anlamlarını, nedenlerini anlattı. Konuşmasını Tora’dan aldığı "İyi bir kadın bulan dünyanın nimetlerini bulmuştur" sözleriyle taçlandıran Rav Adoni, saygı, sevgi ve sadakatin bir evlilikteki en önemli unsurlar olduğunu belirtti ve buna ilişkin farklı ve anlamlı malzemelerden oluşan bir "Pasta" tarifi verdi.
Uzun uzun alkışlanan bu tariften sonra sıra müziğe geldi. Yıllarca İsrail’de yaşamış olan Eran Şoef, Yusuf Sağlamlar ve ekibi eşliğinde  seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla misafirlere coşkulu dakikalar yaşattı.
GKD Hanımları bu etkinlikleriyle yeni ve verimli bir kış döneminin müjdesini verirken, kapılarının herkese açık olduğunu dile getirdiler.