Frankfurt Kitap Fuari`nda Antisemit yayinlar

Ester YANNİERHayim Azses, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen Kültür Festivali’nde "Yahudi Devleti ve Yahudiler için ülke" ve "İsrail –Filistin Psikolojik Savaşı" başlıklı iki konferans verdi. Otuz yıllık uzman bir eğitimci olan Azses ile İsrail Devleti’nin Yahudiler açısından gerekliliğini; eğitimde görsel, duysa

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

Bu yıl gerçekleşen Frankfurt Kitap Fuarı’nda yer alan İran Yayınevleri standında, İran’ın İslami Propaganda Kuruluşu tarafından İngilizce lisanında yayınlanan "Siyon Liderleri’nin Protokolleri" adlı kitap bulunmaktaydı. Bu yeni yayının  ilk sayfasının içeriği hedefin İsrail olduğunu açıkça ortaya koymaktaydı. Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün, Irak, Türkiye’nin bazı bölümleri ve Suudi Arabistan’ın kuzeyini de kapsayan "Büyük İsrail", içinde (Yahudiliğin simgesi olduğu iddia edilen) masonların gözü simgesinin yer aldığı üçgenlerden oluşmuş bir yılan şeklinde yansıtılmaktaydı.
Bu kitabın az ötesinde, İran İslam Kültürü ve İlişkileri Kurumu’nun Tercüme ve Yayın Bölümü tarafından yayınlanan ve modern antisemitizmin klasiklerinden sayılan Henry Ford’un "The International Jew" kitabı bulunmaktaydı. Üçüncü bir antisemit yayın ise, Mohammad Taqi Taqipour’un yazdığı; "Tale of the Chosen People and the legend of Historical Right" adlı kitaptı. Bu kitapta yazar, yeni bir Nihai Çözüm önerisi getirmekte: Küresel İslami Hareket sayesinde İsrail yakında yok edilecek. Almanya’da bu tür yayınların dağıtımı yasak. Ziyaretçilerin şikayet etmesinin ardından fuar yöneticileri bu durumun bir daha tekrarlanmayacağını belirttiler.