Holokost inkarcisi İngiliz tarihçi suçlu bulundu

İngiliz tarihçi David Irving`in, Avusturya`nın "Nazi Soykırımını inkar etme kanununu" ihlal etmesi yüzünden suçlu bulunduğu açıklandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçen salı günü alınan bir kararla, İngiliz tarihçi David Irving Avusturya kanunlarına göre "Nazi Soykırımını reddetmesi" yüzünden suçlu bulundu. Irving, 11 Kasım 1989 tarihinde yaptığı Nazi Soykırımı iddiaları nedeniyle Suriye’nin güney kasabasında gözaltına alındı. Irving’e göre, "Hitler, 6 milyon Yahudi’yi katledecek yeterli bilgiye sahip değildi". Irving’in tutuklanma emri, sırasıyla Viyana ve Lübnan’da gaz odaları hakkında yaptığı konuşmalar sonucunda çıkarıldı. Eğer suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Avukatı Elmar Kresbach’ın yaptığı açıklamaya göre, Irving’in suçlamaları temyize götürmeye hakkı var. Savcı  Otto Schneider, mahkemenin başlaması konusunda henüz belirli bir gün olmadığını bildirdi.
Irving’in taraftarları tutuklanması sonrasında internetteki bir sitede yaptıkları açıklamada suçlamaların yersiz olduğunu dile getirdiler. Ayrıca tutuklama emrinin, Viyana’ya üniversite öğrencilerine konuşma yapmak için geldiği bir günlük gezi sonrasında gerçekleştiğini söylediler.
Irving, geçmişte de ırkçılık ve antisemitik söylemlerden dolayı suçlu bulunmuştu. Eserleri arasında 30 tane kitabının yanı sıra "Hitler’in Savaşı" adlı kitabı da yer alıyor. Tarihçilere göre Irving, Nazi Soykırımını reddetmiyor. Ancak ölen Yahudi sayısını ve ölüm kamplarındaki cinayet tekniklerini reddediyor. Irving’e göre, Yahudiler ölüm kamplarında Naziler tarafından uygulanan cinayet teknikleri yerine "tifo hastalığı" yüzünden hayatlarını kaybettiler. Irving’in "Hitler Yahudi Soykırımı hakkında hiçbir şey bilmiyordu" iddiasının yanı sıra "Nazilerin bu kadar büyük çapta bir soykırım uyguladıkları hakkında en ufak bir delil yoktur" iddiası yer alıyor.
Irving, çalışma hayatı süresince pek çok konuda yargılandı. 1992 yılında, "Auschwitz’teki gaz odaları aldatmacadır" açıklaması yüzünden Almanya’da 6000 dolar para cezasına çarptırıldı. 2000 yılında, Soykırım uzmanı Deborah Lipstadt’a karşı konuşma yapmaya hazırlanan Irving’e karşı tarihçiler Amerikan televizyonuna dilekçe vererek bu konuşmayı engellediler. Irving bu nedenle Lipstadt’a kendisini "Soykırım inkarcısı" diye nitelendirdiği için dava açtı. Ancak İngiliz mahkemesi Irving’in dava talebini geri çevirdi ve tarihçiyi ırkçı ve antisemit olmakla suçladı.