Bariş takimi Barselona`ya karşi

Avrupa Birliği, İsrail ve Arap komşularının liderleri pazartesi günü yaptıkları toplantıda terörizmin bütün şekillerini reddeden terör karşıtı kanunu onaylayıp, yürürlüğe koydu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

İspanya’da gerçekleşen Avrupa-Akdeniz Zirvesi’nin kapanış etkinliği olarak İsrail ve Filistinlilerden kurulu karma takım Barselona ile karşı karşıya geliyor
Şimon Peres’in Barış Merkezi tarafından organize edilen dostluk maçında İsrailli ve Filistinli oyunculardan kurulu karma takım, İspanya futbol liginin lideri Barselona ile yarışacak.
Barış takımı adı verilen karma takımda uluslararası İsrailli oyuncuların yanı sıra Batı Şeria’da top koşturan Filistinli oyuncular da yer alıyor.
27 kişilik takım ve çok sayıda yetkili geçtiğimiz pazar günü Barselona’ya hareket ederek iki günlük Avrupa-Akdeniz Zirvesi’nin kapanış etkinliği olarak bu karşılaşmada yer alacak. Zirvede Avrupa Birliği’nin 25 üyesi ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 Akdeniz ülkesi bir araya gelmişti.
Barış takımının iki tane de teknik direktörü var. Bu özel maçta karma takımı göreve yeni başlayan İsrail Milli Takımı teknik direktörü Dror Kashtan ve Tul Karm’ın Filistinli teknik direktörü Jamal Haderideh yönetecek.
Aynı zamanda büyük bir futbol hayranı olan sinema yıldızı Sean Connery de maça ilgi gösteren ünlülerden. Maç öncesi bir açıklama yapan Connery, beş yıl önce Ortadoğu’da esen olumlu rüzgarın geri gelmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini ve bu sağlanırsa birkaç hafta gibi kısa bir sürelerde önemli gelişmelerin kaydedilebileceğini söyledi.
İsrail ile Filistin arasında dostluk maçları çok sık karşılaşılan etkinlikler değil. Peres’in Barış Merkezi bu anlamda önemli bir istisna. Geçmiş yıllarda da dernek spor alanında benzer etkinlikler düzenleyip iki toplumun yakınlaşmasında rol oynamıştı.