UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

Solinda LEVİTürkiye adına Avrupa`da gerçek bir fırtına etkisi ve süper bir reklam. Kendi adıma gurur duyuyorum. Gerçek bir heyecan. En güzel yanı gelen serginin çok özel bir sergi olması. 20. yüzyıla damgasını vurmuş, sanatta yeni bir çığır açmış olan Pablo Picasso`nun uzun sanat yaşamı boyunca çeşitli alanlarda üretti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Psikiyatr Doç. Dr. Kültegin Ögel ile söyleşi: 23 Kasım Çarşamba akşamı Amram Oditoryumu’nda gerçekleşen söyleşinin konuğu  Psikiyatr Doç. Dr. Kültegin Ögel, madde ve alkol bağımlılığının yanı sıra kumar, bilgisayar gibi farklı bağımlılıklar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Soru -cevap şeklinde geçen günde Dr. Ögel, bir maddeyi amacı doğrultusunda kullanmayınca bağımlılık yapma riski olduğuna, sigara, alkol, uçucular ve esrarın yaşının Türkiye’de 13ᆢ yaşa düştüğüne, eroin kullananlarda şizofreni ihtimalinin fazla olduğuna değinerek bağımlılıkları tanımanın ve fark etmenin önemini irdeledi. Herhangi bir maddeye bağımlı olan bir kişinin özellikle de ergenin yaşam biçimini değiştirmeden maddeyi bırakamayacağını belirten Ögel ebeveynleri uyararak çocukları ile ilişkilerini satranç oyununu benzetmelerini ve önlerindeki hamleleri çok iyi düşünerek atmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Psikiyatr Doç. Dr. Ögel sabır ve taktiğin bağımlılıkla baş etmede kilit noktalar olduğunu hatırlattı.

Öğretmenler Günü Heyecanı…:
Lise öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kendilerinin hazırladığı ve sunduğu sürpriz bir programla, öğretmenlerine keyifli anlar yaşattılar. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan törende, yarışmalar yapıldı ve hep birlikte şarkılar söylendi. Törenin en duygulu anı ise;  son sınıf öğrencilerinin öğretmenlerini farklı söylemlerle sahneye davet edip, kendilerine verdikleri sevgi ışığının hiç sönmemesi adına düzenledikleri mum yakma töreniydi.
İlköğretimde yapılan kutlamada ise; 8. sınıf öğrencisi Rafi Kohen’in  öğretmenlik deneyimini, mesleğine ve öğrencilerine olan sevgisini anlatan otuz yıllık sınıf öğretmeni ile birlikte, göreve yeni başlamış bir öğretmenle  yaptığı söyleşi, izleyenlere   keyifli ve duygusal anlar yaşandı. Aynı günün gecesinde UÖMO’nun tüm idarecileri, öğretmenleri ve personeli Barınyurt’ta  verilen yemekte bir araya geldiler. Gecede ayrıca on yılını tamamlamış öğretmenler ve personel vakfın hazırladığı birer plaketle ödüllendirildiler.

Ortaköy’de sevgiyle elele:
Farklı dinlerin ve kültürlerin kardeşliğinin simgesi olan Ortaköy semti 16 Kasım Çarşamba günü  Ulus Özel Musevi İlköğretim Okulu’nun da katıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu yıl UÖML’nin koordinatörlüğünde İş Sanat’ta düzenlenecek olan "Sevgiyle El Ele" başlıklı kültürel etkinliğin mesajı öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için hazırlanan geziye UÖML  öğrencilerinin yanı sıra  TED Koleji, Aramyan Uncuyan Ermeni İlköğretim Okulu ve Fener Rum İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldılar. Okulda hep birlikte  yenen yemeğin ardından Ortaköy’de bulunan Ortaköy Ermeni Kilisesi, Ortaköy Etz-Ahayim Sinagogu, Ortaköy Rum Kilisesi ve Ortaköy Camii’si ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında farklı dinlere mensup çocuklar birbirlerine kendi dinleri ve kültürleri hakkında kısa sunumlar yaptılar. Farklı dinlere ait ibadethaneleri ilk kez görme fırsatı bulan pek çok öğrenci, görevli din adamları tarafından yapılan açıklamaları büyük bir merakla dinlediler, din adamlarına ve diğer okullardan gelen arkadaşlarına çeşitli sorular yönelttiler.  Tüm bu görüntüler gerekli fırsat sağlandığında farklı dinlerden gelmenin, bu dünyada kardeşçe yaşamak güzel bir örnek teşkil ettiği gerçeğini gözler önüne serdi.