İhtiyarlara Yardim Derneği faaliyetleri

Solinda LEVİTürkiye adına Avrupa`da gerçek bir fırtına etkisi ve süper bir reklam. Kendi adıma gurur duyuyorum. Gerçek bir heyecan. En güzel yanı gelen serginin çok özel bir sergi olması. 20. yüzyıla damgasını vurmuş, sanatta yeni bir çığır açmış olan Pablo Picasso`nun uzun sanat yaşamı boyunca çeşitli alanlarda üretti

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

*İvo Molinas İYD gençlerinin konuğuydu: İhtiyarlara Yardım Derneği Gençlik Komisyonu’nun üçüncü toplantısına Şalom Gazetesi Baş Yazarlarından  İvo Molinas konuk konuşmacı olarak katıldı. Molinas bir cemaat yöneticisi perspektifinden, cemaat içi sorunlar ve cemaat ile toplum ilişkilerine dair bilgi aktarımda bulunduktan sonra, gençlerin sorularını cevapladı. Ayrıca  İbrani dilinin gerekliliği ve öğretilmesi hakkında fikir alış-verişinde bulundu. Gençler, Özel Ulus Musevi Lisesi’nin eğitimi hakkındaki fikir ve düşüncelerini Molinas’la paylaştılar. 

*Sarıyer Gezisi: Pansiyonerler Kasım ayının son gezisini geçtiğimiz çarşamba günü Sarıyer’e yaptı. Geziye on erkek, yirmi hanım pansiyoner, bir hemşire ve üç gönüllü üye katıldı. Katılımcılar Mer Balık Lokantasında öğlen yemeği yediler. Bir bağış severin katkılarıyla gerçekleşen yemekli gezi için pansiyoner ve üyeler kendisine gönülden teşekkür ettiler.  Derneğin her gezisine katılarak fıkralarıyla renk katan Lazar Abulaf rahatsızlığından dolayı iştirak edemedi. Pansiyonerler Abulaf’a acil şifalar dilediler.