Golden Age faaliyetleri devam ediyor

Lora Kohen YANAROCAKBeri DE TARANTO27 Kasım Pazar akşamı Ulus Özel Musevi Lisesi`nde büyük bir eğlence yaşandı. UÖML, tarihinde bir ilk yaşarak Power Party`ye, ev sahipliği yaptı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Golden Age Komisyonu, Dostluk Yurdu Derneği’nde  sürdürdüğü düzenli faaliyetlerinin  ikinci yılına 10 Kasım Perşembe günü başladı.  DYD’nin Golden Age Komisyonu’na verdiği destek, 65 yaş ve üstü kitleye verilen hizmetlere çeşitlilik ve nitelik kattı. Günün programına göre söyleşiler, bulmaca tarzı çeşitli oyunlar, el sanatları, sinema, sohbet gibi etkinlikler ve  ikramlar eşliğinde  yaratılan sıcak atmosferde katılımcılar moral toplayıp, sosyal yaşama katılma fırsatı buluyorlar.  10 Kasım Perşembe günü servislerle toplanan 42 katılımcıya Golden Age Komisyon üyeleriyle birlikte  bir film gösterimi sunuldu. Derneğin çok amaçlı kullanılan mekanı sinema salonuna dönüştürüldü. Barınyurt Hanımlarının hazırladığı lezzetli ikramlarıyla gün sona erdi.
24 Kasım Perşembe günü yine servislerle ulaşımı sağlanan ve ayrıca kendi imkanlarıyla  Neve Şalom Kültür Merkezi’ne gelen 75 katılımcı neşe dolu saatler geçirdiler.  Etkinlik Selim İşman  ve Beri Hatem’in hazırlayıp sundukları mizahi dolu kültürel bir oyun şeklinde gerçekleşti. Barınyurt mutfağının ikramıyla çeşitlenen etkinlik boyunca, yaşlıların birbirleriyle sohbet edip kaynaşma imkanı da yaratıldı.