UÖML`de Power Party

Lora Kohen YANAROCAKBeri DE TARANTO27 Kasım Pazar akşamı Ulus Özel Musevi Lisesi`nde büyük bir eğlence yaşandı. UÖML, tarihinde bir ilk yaşarak Power Party`ye, ev sahipliği yaptı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
UÖML öğrencileri ve mezunları Manga ve Hepsi gruplarının katıldığı parti,  okulun Öğrenci Biriliği ve Halkla İlişkiler departmanı sayesinde gerçekleşti. Halkla İlişkiler Böümünden Greta Mizrahi  yaptığımız kısa sohbette  bu işe nasıl başladıklarını, konuk müzik gruplarıyla  nasıl irtibata geçtiklerini  açıkladı: "Öncelikle Öğrenci Birliği Başkanı Yoni Pinto ile beraber okulda böyle bir konser vermeye karar verdik. Sonra  gerekli yerlerle irtibata geçerek,  öğrenci birliği de sponsorlar aracılığıyla kendi imkanlarını zorlayarak UÖML’nin  bu eğlenceli güne ev sahipliği yapmasını sağladı."  Mizrahi böyle bir işe girişmenin çok zor olduğunu vurguladı ve sözü Yoni Pinto’ya bıraktı. Bir önceki Öğrenci Birliği Başkanın daha önce böyle bir organizasyon hedeflediğini ancak sonradan vazgeçtiğini biliyordum kendisi nasıl başarmıştı. "Benim gerçekten bir farkım yoktu sadece biraz daha şanslıydım. Şans benden yanaydı ve bu organizasyonu tüm arkadaşlarımın desteğiyle beraber gerçekleştirebildim"  diyen  Pinto, gerçekten çok heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi. 
Öncelikle küçük bir parti ile başlayan eğlence daha sonra gençlerin uzun bekleyişiyle devam etti. Manga ve Hepsi uzun süre beklendikten sonra gerçekten de beklenmeye değecek olan konserler verdiler. Önce Hepsi sahnedeki yerini aldı ve beş şarkı söyledikten sonra yerini Manga’ya bıraktı.
Gruplarla yaptığımız kısa sohbetlerde onlara grup olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını sorduğumuzda  her ikisi de benzer yanıtlar verdiler. Grup olmanın eğlenceli, farklı fikirlerin ortaya çıkmasını sağladığını ancak bazen bu fikir çokluğunun tartışmaya yol açtığını söylediler. Tartışmaların da  grup disiplini içinde  tek dezavantaj olduğunu düşünüyordu Manga ve Hepsi grupları. Tribeca, Mix Music  ve Power FM günün sponsorluğunu üstlenirlerken, Ersavaş Video, ve Alberto Modiano günü fotoğraflar ve video kaydıyla ölümsüzleştirdiler.  Çok eğlenceli geçen günün sonunda Yoni Pinto, "Bu kadar kapsamlı olmasa da, benzer birkaç eğlence düzenlemeyi düşünüyoruz. Umarım onlar da bu günkü kadar eğlenceli geçer" dedi.