Barinyurt bağişseverleri onurlandirdi

Sibel KONFİNOBarındırılmaya gereksinimi olan, kendi başına maddi ve manevi yaşamını sürdüremeyen, kimsesiz, yaşlı, muhtaç insanlara huzurlu bir yaşam sağlayan Matan Baseter- Barınyurt, 22 Kasım Salı günü iki katın yenilenmesinde katkıda bulunanları onurlandırmak üzere bir gün düzenledi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Pansiyonerlerin yaşam kalitelerini yükseltmek adına yaşadıkları mekanı yenileyen Barınyurt, bağışseverlere teşekkürlerini sunmak üzere gerçekleştirdiği günde Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya’nın yanı sıra Kurumlar Başkanı Davit Sevi, Neve Şalom Vakfı Başkanı Mois Bahar, yönetim kurulu üyeleri, UÖMO Vakıf Başkanı Şapat Aviyente, Neve Şalom Sinagog’u gabayı Leon Esim, Matan Baseter-Barınyurt Başkan vekili Ceni Franko, Kadınlar Kolu Başkanı Zelda Yanni, barınyıldızlar ve yardımseverler aileleri ile hazır bulundular.
Matan Baseter-Barınyurt Başkanı Şeli Gaon konuşmasına sevgi ve yardımseverlik öğelerinin insan yaşamındaki önemine değinerek başladı ve şöyle devam etti: "Sevgi değer vermesini bilmek, yaşama hakkını kabul etmektir. Sevgi insan olmaktır. Barınyurt’un iki katını yenileyerek sağladığınız katkılar, mitsvaların en büyüklerinden biridir. Gerçek mutluluk varlığımızı paylaşmak ve insanların dertlerine ortak olmakla mümkündür. Sevgili  bağışsever aileler; önce bizlere, sonra da cemaatimize; topluma ve insanlığa hizmet yolunda kazandırmış olduğunuz bu katlar, klasik yardımseverlik anlayışının çok ötesinde olan bu tutumunuz, soylu yüreklerinizin bir göstergesidir. Burada bulunan 80 pansiyonerin böylesi huzurlu bir ortamda yaşamalarına vesile olduğunuz için minnettarız. En içten duygularımla teşekkür ederim."
Gaon katların bugünkü hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra başta Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya olmak üzere tüm yardımseverleri odaların mezuzalarını takmak üzere yanına davet etti. Dualarla takılan mezuzaların ardından mekan ve odalar gezildi. Barınyıldızların hazırladığı öğle yemeğini manzara karşısında yiyerek sohbet etme imkanı da bulan davetliler paylaşmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadılar.