Şaron`un yeni kurduğu Kadima birinci parti olma yolunda

İsrail Başbakanı Ariel Şaron yeni partisi Kadima`nın ilk grup toplantısını pazartesi günü Knesset`te gerçekleştirdi. Kadima Partisi`nin üyeleri günden güne çoğalmaya devam ediyor. Uzun süredir Negev için çalışan ve Ramat Hanegev`in Yerel Meclis Başkanı Shmuel Rifman da pazartesi günü Kadima`ya katıldığını açı

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni parti çizgisinin ‘Yol Haritası’na odaklanacağını açıkladı. Livni, silahsız bir Filistin Devleti’nin kurulmasının gerekliliğini vurgularken, Kudüs’ün ve Batı Şeria yerleşimlerinin İsrail’in kontrolü altında kalması gerektiğini belirtti. Meretz - Yahad Başkanı Yossi Beilin partisinin pazar günkü toplantısında Meretz’in gelecekteki koalisyonun üyesi olabileceğini belirterek, Şaron’un yeni hükümet kurması durumunda Şaron’la güçlerini birleştirebileceğini ima etti.  İşçi Partisi’nden ayrılarak Kadima’ya katılan Bakan Haim Ramon ise kendisine partiyi terk ettiği için ağır sözler sarf eden İşçi Partisi’nin yeni lideri Amir Peretz’e  sert yanıt verdi.
Ramon; Peretz’in hiçbir zaman bakan olarak görev yapmadığını, tecrübesiz olduğunu belirterek, "Peretz’in iyi niyeti var; fakat bu yol cehenneme kadar gider. Biz bunları benimseseydik şu an hala Gazze’de olurduk" yorumunda bulundu. Ramon, Şaron’un geri çekilme planını ilk günden beri desteklediğini de belirtti.