Bern Büyükelçisi Kiliç: Utandim

Yakir MİZRAHİ"İsviçre`de İsviçreli hakemin yönettiği bir maç oynadık. Futbolda baskı kurmak vardır ama şerefsizce yapılanları kabul etmek mümkün değildir. Çok büyük ayıp ettiler, şerefsizliği kabul edemeyiz. Bunların yaptığı terör ortamı yaratmak. Ama unutmayalım ki, bunun İstanbul`u da var. Şükrü Sara

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Türkiye’nin Bern Büyükelçisi Alev Kılıç, İstanbul’daki Türkiye-İsviçre milli maçından sonra çıkan olaylara tepki göstererek, ‘olaylardan dolayı utandığını, Türklerin gelenekleri gereği konukseverlik göstermesi gerektiğini’ söyledi
Büyükelçi Kılıç, İsviçre’de yayımlanan Le Matin gazetesine verdiği röportajda, olaylardan ötürü üzüntü duyduğunu belirterek, karşılıklı anlayışa yardımcı olacak bir maç beklediğini, ancak ortaya üzücü bir durumun çıktığını söyledi.
Karşılaşmanın ertesi İsviçre basınındaki Türkiye karşıtı tavırdan da İstanbul’da havaalanında İsviçreli oyunculara açılan pankartlar kadar hayal kırıklığına uğradığını belirten Kılıç, bunların tümünün utanç verici ve kabul edilemez olduğunu kaydetti.
“İsviçre’yi kutlarım”
İsviçre’yi Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmesinden ötürü kutladığını ifade eden Büyükelçi Kılıç, "Ancak karşılaşmanın dostça sona ermesini isterdim, şimdi sakince düşünüp, maçın daha yalın tahlilinin yapılacağını umuyorum" diye konuştu.
İsviçreli Bakan
Bu arada, gazetedeki bir başka habere göre, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, FİFA’nın soruşturması sonucunda eğer, resmi Türk makamlarının da olaylara karıştıkları belirlenirse, resmi girişimde bulunacağını söyledi.
“Marşın ıslıklanması kabul edilemez”
İsviçre’nin de vicdanının rahat olmadığını ve Bern’deki maçta Türk milli marşının ıslıklandığını belirten Dışişleri Bakanı Calmy-Rey, "Islıkların İsviçre’den gelmesi kabul edilemez" dedi.