Yildirimspor 2. lige doğru...

Yakir MİZRAHİ"İsviçre`de İsviçreli hakemin yönettiği bir maç oynadık. Futbolda baskı kurmak vardır ama şerefsizce yapılanları kabul etmek mümkün değildir. Çok büyük ayıp ettiler, şerefsizliği kabul edemeyiz. Bunların yaptığı terör ortamı yaratmak. Ama unutmayalım ki, bunun İstanbul`u da var. Şükrü Sara

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Marmara Üniversitesi 79 - Yıldırımspor 87
2.lige çıkabilmek için bütün imkanlarını seferber edip yeni teknik kadrosu, oyuncuları ve yönetimiyle kenetlenen Yıldırımspor, zorlu Marmara Üniversitesi deplasmanından da zaferle çıkarak dörtte dört yaptı.
Marmara Üniversitesi’nin Göztepe salonunda oynanan maç basketbol adına çok güzel görüntülere sahne oldu. Bin kişilik salonun tamamının dolu olması üniversiteli gençlerin maç sonunda Yıldırımspor’u alkışlaması fairplay adına çok güzel görüntülerdi.
Karşılaşmaya gelince… İlk periyotta Marmara, YSK’yı çok zorladı. Yıldırımspor’da Arçil bu çeyrekte ismi duyulan tek isimdi. 23 - 20 Marmara’nın önderliğinde geçilen bu periyodun ardından Yıldırımspor’da sahneye Emir çıktı. Bu oyuncunun attığı isabetli üçlüklere Cem’in isabetli şutları da eklenince bu periyot 39 - 45 Yıldırımspr’un oldu. Üçüncü çeyrekte de müthiş bir çekişme vardı. Yıldırımspor’da Emir isabetli şutlarına devam ederken Marmara’nın etkili alan savunması farkın açılmasını engelledi. Yıldırımspor bu periyodu 59 - 66 önde bitirdi.
Son bölüm tam bir basketbol şöleni şeklinde geçti. Harika bir oyun sergileyen Yıldırımspor’da 25 sayı 4 asistle oynayan Emir sahanın en göze batan oyuncusuydu. Arçil de 16 sayı ve 12 ribauntluk performansı ile maçın kazanılmasının en önemli etkenlerinden biri oldu: 79 - 87

İstanbulspor 16 - Yıldırımspor 32
Yıllardır emek verilen 94 - 95 - 96 doğumlu YSK spor okulunun minikleri, Koç Alliance’ın tertiplediği turnuvaya katıldı. Hayatlarında ilk defa resmi bir müsabakaya çıkan Yıldırımspor’lu miniklerin heyecanı görülmeye değerdi.
Etiler Polis Okulu sahasında oynanan maçta miniklerin güzel oyunu ve mücadelesi, birbirleri ile olan arkadaşlıkları ve  yöneticilerin yaptıkları çalışmaların meyvelerini toplaması herkesi çok mutlu etti.
Spor okulunda 5 antrenör ve 1 diyetisyen ile birlikte çalışmalarını profesyonelce sürdüren YSK minikleri yarınlarda çok iyi birer sporcu olacaklarını daha ilk maçlarında herkese gösterdiler.