15 Kasim terörüne kurban gidenler New-York`ta anildi

15 Kasım 2003 tarihinde İstanbul sinagoglarında teröre kurban gidenlerin anısına, Sefarad Cemaati ve Mahezike Tora`nın katkıları ile 21 kasım günü New-York`da bir tören düzenlendi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
New-York Sefarad Cemaati ve Mehazeke Tora’nın katkıları ile 21 Kasım akşamı, Sefarad Sinagogu’nda 15 Kasım terör kurbanları anısına Brooklyn’de halka açık bir tören düzenlendi. 15 Kasım 2003 günü İstanbul’da iki korkunç bombalı saldırı gerçekleşti, aynı anda iki farklı sinagoga bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda Yahudi ve Müslüman toplam 24 kişi hayatını kaybederken, 255 kişiden fazla insan yaralandı. Neve Şalom Sinagogu 15 Kasım teröründen önce de 1986’da Filistinli Arap teröristlerin saldırısına uğramıştı. Şabat duası esnasında meydana gelen saldırıda da 22 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı. 
İki saldırıyı da el-Kaide üstlendi. Bombalı saldırı sonrasında Türk Hükümeti, Yahudi Cemaati’ne gerekli olan yardım elini uzattı ve suçluların yakalanması için büyük çaba gösterdi.
15 Kasım teröründe yaşamlarını yitirenler  anısına gerçekleşen tören, New-York Mahazeke Tora’sı tarafından bir program eşliğinde düzenlendi. Bu programın amacı, Osmanlı topraklarından ABD’ye göç etmiş Yahudilerin kültürleri hakkında bilgilendirmekti. Tören, Sefarad gelişimi için çalışan uluslararası toplum tarafından finanse edildi.