Kizilay`dan Güney Asya depremzedelerine yardim çağrisi

22 Kasım günü Hahambaşılığı ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, 8 Ekim`de Güney Asya`da yaşanan depremden sonra kurumunun bölgeye yaptığı yardımların süreceğini açıkladı

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Hahambaşılığı ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti.
Kızılay Başkanı Küçükali: "Aynı topraklarda barışık yaşamak bir gereklilik. Dolayısıyla da tüm  liderleri ve cemaat mensuplarını ziyaret edip, yardım talebinde bulunuyoruz. Böylelikle dünyada dinler arası diyalogları farklı kotarmak isteyenlere de bir mesaj vermek istiyoruz" dedi.
Güney Asya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem özellikle Pakistan’da  can kaybına yol açtı. Halen binlerce insan barınma, açlık ve salgın hastalıklarla mücadele etmekte.  Türk Kızılay’ı olarak sağlanan kaynakların yerinde kullanılarak hedefine ulaşması amaçlanmakta.  Bu yardım kampanyası kapsamında depremin merkezinde bulunan Keşmir bölgesi için Tekin Küçükali "Sizin de bir eviniz olsun" başlığı altında  çelik evler projesinden söz etti.
Hahambaşı Rav Haleva  yardımın bir insanlık görevi olduğunu ifade etti. Hahambaşılık yetkilileri  bu amacın gerçekleştirilmesi için Küçükali ile en kısa zaman temasa geçeceklerini ifade ettiler.
Daha sonra görüştüğümüz Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya “Cemaat bünyesindeki kurum, vakıf ve kuruluşlara çağrıda bulunacağını ve hedefe ulaşmak için elde edilen yardımlarla, Kızılay kampanyasındaki  birçok evin yapılabileceğini söyledi.”