Şaron Likud`dan ayriliyor

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Pazartesi günü Likud`dan ayrılacağını ve yeni bir parti kurmaya hazırlandığını açıkladı.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

Şaron Pazartesi günü İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'ı ziyaret ederek, Knesset'i dağıtma konusunu görüştü.

Şaron Pazar günü İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert ve Turizm Bakanı Avraham Hirchson ile görüştü. İkili Şaron'u yeni partisinde yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. Aralarında Adalet Bakanı Tzipi Livni, İç Güvenlik Bakanı Gideon Ezra ve Ulaştırma Bakanı Meir Sheetrit'in de bulunduğu on dört milletvekili de Şaron'a katılacağını  belirtti.

Şaron'un Likud'u bırakmaya karar vermesine karşılık değişik tepkiler geldi. İsrail İşçi Partisi Milletvekili Yuli Tamir Şaron'un ayrılışının İşçi Pariti'sinin gelecek seçimlerdeki beklentisini etkilemeyeceğini belirtirken, Shinui Başkanı Yosef Lapid, Şaron'un dini baskılarla savaşmak için hiçbir şey yapmadığını, politik merkezin Şaron değil Shinui'nin olduğunu söyledi.

Şaron'la birlikte yoluna devam etmeye karar veren Likud Milletvekili Majallie Whbee ise konuyla ilgili olarak, "On iki yıldır Şaron'a eşlik ettiğim gibi, onu her şekilde desteklemeye devam edeceğim. Onun yoluna inanan herkesle
birlikte Şaron'un seçilmesini sağlayabiliriz" dedi.

Binyamin Netanyahu ise Pazartesi günü israil Savunma Bakanı Şaul Mofaz, Ulaştırma Bakanı Meir Sheetrit, İç Güvenlik Bakanı Gideon Ezra ve Edri ile görüşerek, Likud'da kalmalarını istedi.

Mofaz Likud'da kalacağını belirtirken, Olmert Şaron'la birlikte olacağını dile getirdi.

Kaynak:Jpost