kisa kisa HABERLER...

Holokost Kurtulanı`na Şeref MadalyasıBaşkan George W. Bush ABD`nin en saygın askeri madalyasını bir Holokost Kurbanı olan Tibor Ted Rubin`e sundu. Nazi vahşetinden kurtulduktan sonra ABD ordusuna katılan Rubin`e bu ödül, II.Dünya ve Kore Savaşı sırasında gösterdiği kahramanlık nedeniyle verildi. 76 yaşında olan Macaristan doğumlu Tibor Rubin, AB

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Tibor Ted Rubin’in onurlandırıldığı törende Başkan Bush, konuklara Rubin’in kahramanlıklarını anlatırken bir Yahudi olarak çektiği acıları da dile getirdi. "Mauthausen’da bir subay Rubin’e, ‘Siz Yahudiler buradan canlı çıkamayacaksınız’ demişti. Ve gerçekten birçoğu çıkamadı. Henüz savaş bitmeden Ted’in ailesi ve bir kızkardeşi Holokost’ta yok edildi" şeklinde konuşan Başkan Bush, Rubin’in ABD ordusunda görev yaparken maruz kaldığı antisemitizme de değindi.
Tibor Ted Rubin yaptığı konuşmada, "Ölüm kamplarından kurtulduktan sonra bu ülkeye geldiğimde, orduya katılmayı ve bu ülkenin vatandaşı olmayı hayal etmiştim. Tüm hayallerim gerçekleşti" dedi.

İlginç bir Roş Aşana tebriği
İsrail’in Londra Büyükelçiliği’nin Roş Aşana Bayramı için tasarladığı tebrik kartları birliğin korunması mesajını veriyor.  Tebrik kartları, geri çekilme kararının uygulanmasının İsrail halkını bölmesine rağmen, bütünlüğün ve birliğin korunmasının gereğini yansıtıyor.  Kartlar,İsrail toplumunun farklı kesimleri arasında bir  diyalog ortamının oluşmasını amaçlayan  Tzav Piyus (Uzlaşmaya Çağrı) adlı bir sivil toplum kuruluşunun mücadelesini tanıtmak üzere tasarlandı.

Şişmanlara müjde: zahmetsiz zayıflama
İsrailli bir plastik cerrahi uzmanı Dr. Ami Glicksman, fazla çaba harcamadan kilo kaybetmeye olanak sağlayan bir alet icad etti. Ultrashape adlı aletin mucidi Dr. Glicksman, Tel-Aviv kentinde Sheba Medical Center’da çalışıyor. Bu zayıflama aletinden 100 adet Temmuz ayından bu yana İsrail dışında birçok Avrupa ve Asya ülkesine satıldı.
Ultrasound ile vücutta istenmeyen şişmanlıkların yok edilmesini sağlayan bu aleti oluşturmaları 50 yaşındaki Dr. Ami Glicksman ve proje ortağı Dr. Yoram Eshel’in beş yılını aldı. Bir klinik ortamında yapılan bu tedavinin acı vermediği belirtildi. Dr. Glicksman,"Vücudun şekillendirilmesi prensibine dayanan bu sistemde, hasta uyutulmuyor ve bedenin fazlalığı olan belirli bölümleri üzerinde yoğunlaşılıyor. Uygulamanın diğer bir kolaylığı da hastanın tedavi süresince normal yaşamına devam edebilmesi.” “Dr. Glicksman, kanımca Ultrashape estetik tıbbın lideri konumuna girmeye aday" şeklinde açıklama getirdi.