Yabanci sinirlamasiTartişiliyor

Vedat LEVENTY.S.K. spor okulları, bir ilke imza atarak 15.10.2005 tarihinde 94 kişilik bi kafileyle Çanakkale`ye hareket etti. Cemaatimizde yeni bir konsept yarattıklarını söyleyen spor kolu başkanı ve kamp sorumlusu Haim Eskenazi, gelen olumlu eleştiriler sonucu kış kamplarını daha da sıklaştıracaklarını söyledi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yabancı kısıtlamasının yeniden kaldırılmasına ilişkin sözlerinin ardından, tartışmaya Anadolu kulüpleri de dahil oldu
FBTV’de yayınlanan ‘Gündem’ programında futbolda yabancı kontenjanı tartışması geniş bir şekilde ele alındı. Programa katılan kulüp başkanları ve yöneticilerin büyük çoğunluğu kısıtlamanın kaldırılması yönünde görüş belirtirken, bazı kulüpler ise mevcut uygulamanın sürdürülmesinden yana tavır koydu. Diyarbakırspor ise 6 yabancının bile çok olduğunu savundu.
Bazı kulüp başkanları ve yöneticilerinin bu konudaki görüşleri şöyle:
Mecnun Odyakmaz - Sivasspor Başkanı: Yabancılar ucuza geliyor. Kontenjanın kaldırılması Anadolu takımlarının yararına. Biz bütün yabancı hakkımızı kullandık. Sınır 7 olsa 7, 8 olsa 8 yabancı oynatırız. Türkiye’de ayağı iş yapan bir futbolcu 700단 milyar lira istiyor. Ancak, yurt dışında daha iyi bir oyuncuyu daha ucuza oynatabilirsiniz. Brezilya gibi bir futbol kaynağı var. Herkesin bu gerçeği kabullenmesi gerekiyor.
İlhan Cavcav - Gençlerbirliği Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı: "Özellikle Türkiye’yi Avrupa’da, Dünya’da temsil eden takımlara ayrı bir kontenjan tanınması gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizi yurt dışında şu anda Fenerbahçe temsil ettiğine göre federasyondan destek görmeli. Bu konuları Kulüpler Birliği vakfımızda olumlu yönde müzakere edip, federasyondan hiç değilse Avrupa’daki mücadeleler için ayrıcalık tanınmasını isteyebiliriz."
Zafer Katrancı - Denizlispor Başkanı: "6 sınırlaması az. Arttırılmalı, hatta tamamen kaldırılmalı. Daha önce de bu yöndeki görüşümü federasyondaki toplantıda dile getirmiştim."
Atay Aktuğ - Trabzonspor Başkanı: "Geçen yıl konuşulmuştu kulüp başkanları arasında. Federasyonun kararlı bir tavır içinde olması gerekiyor. Daha önce 6+1’di, 6 oldu. Kulüpler kabul ederse her şey olabilir. Koşul koymalı, belli kriterlerle olabilir. "
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl, 6 yabancının dahi çok olduğunu kaydederek, "Avrupa’da bir sınırlama yok. Avrupa kupalarında mücadele eden bizim kulüpler bu sınırlamanın kaldırılmasını isteyebilir. Ancak bu durum Anadolu takımları için hiç de gerekli değil" dedi.