Babalar ve oğullar Çanakkale`yi salladi

Vedat LEVENTY.S.K. spor okulları, bir ilke imza atarak 15.10.2005 tarihinde 94 kişilik bi kafileyle Çanakkale`ye hareket etti. Cemaatimizde yeni bir konsept yarattıklarını söyleyen spor kolu başkanı ve kamp sorumlusu Haim Eskenazi, gelen olumlu eleştiriler sonucu kış kamplarını daha da sıklaştıracaklarını söyledi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz hafta bir ilke imza atan Y.S.K. Spor okulları, öğrencileri ve velileri kaynaştıracak önemli bir projeye imza attı. "Sene başında yönetim kurulunda kararlaştırdığımız üzere, sezon içerisinde bir dizi kış kampları organize etmeyi hedefliyoruz. Bu projelerin ilkini Çanakkale gezimizle gerçekleştirdik. Açıkçası ilk denememiz olması itibariyle kampın bu kadar iyi sonuçlar vereceğini düşünmüyorduk. Ancak arzu ettiğimizin de üstünde bir başarı ve motivasyon sağladık. Çok mutluyuz" diyen spor okulları başkanı Haim Eskenazi, Şalom Spor ekibine, yaşadıkları keyifli haftasonunu tüm detaylarıyla anlattı.
15.10.2005 tarihinde daha önceden belirlenen noktadan sabaha karşı 00.30’da yola çıkan 94 kişilik kafile, iki otobüsle Çanakkale’ye doğru hareket etti. Yolda verilen moladan sonra saat 06.00 feribotuna binen Babalar ve Oğullar ekibi dünya güzeli Çanakkale’ye kısa bir yolculuktan sonra vardı.
Şehre varır varmaz hep birlikte tarihi Çanakkale Sinagogu’nu ziyaret eden kafile, daha sonra Şabat tefilasına iştirak ettiler. Tadilattan sonra sinagogu ilk ziyaret eden grup olma şerefine nail olan Y.S.K. Spor Okulu öğrencileri, daha sonra kısa bir şehir turu yaptılar ve Yahudi Mahallesini gezdiler. 
Öğleden sonra, Truva’yı gezen Babalar ve Oğullar ekibi daha sonra otele dönüp akşam yemeği yediler. Yemekten sonra Alper Eskinazi ve Mert Mizrahi’nin doğum günleri vesilesiyle pasta kesildi ve parti yapıldı.
Ertesi gün, kafilenin mutluluğu tavan yaptı zira projenin konsepti olan Babalar ve Oğullar arasındaki maçlar başlayacaktı. Müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Babalarıyla ve arkadaşlarıyla spor yapan gençler, unutulmaz anlar yaşadılar. Daha sonra kapalı yüzme havuzunda eğlenen öğrenciler, saat 13.00’te öğlen yemeğini yemek üzere otelden ayrıldılar. Keyifli bir balık sefası sırasında, yöneticiler tarafından bütün çocuklara "Yıldırımspor Çanakkale" madalyaları dağıtıldı. O esnada sporcuların yüzlerini görmeniz lazımdı. Hepsinin mutluluktan gözleri parlıyor, bazıları aileleriyle kucaklaşıyor, bazıları da madalyalarını arkadaşlarına gösteriyorlardı.
Son olarak Şehitlik’i ziyaret eden Babalar ve Oğullar kafilesi, daha sonra İstanbul’a doğru hareket ettiler.
Katılımcılar, organizasyondan memnun kaldıklarını ifade ettiler. Söyleşi yaptığımız birçok kişi kampın çok kısa sürdüğünü ve en kısa zamanda bir benzerinin daha uzun zaman dilimlerinde tekrarlanması gerektiğini belirttiler.
Kampın başından sonuna kadar yoğun bir çalışma gösteren Haim Eskenazi başkanlığındaki YSK spor komisyonu, gençlere bu tarz faaliyetleri daha sık tekrarlayacaklarının müjdesini verdi. Bizler de kendilerini buradan kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.