Sonbaharin tadi, Bağdat Caddesi`nde başlar

Jasmine FRESKOGenellikle tiril tiril giyinip dolaşamayacağınız bir mevsimdir sonbahar. Sonbahar cesaret ister, üstümüzün başımızın hiç beklemediğimiz bir anda ıslanacağını, çamurlanacağını, saçımızın başımızın dağılacağını, hatta üşüteceğimizi bilerek Bağdat Caddesi`nde dolaşma

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yağmurda yürümek ya da yürüyenleri izlemek, kesin ikisinden birini seviyorsunuzdur. Bağdat Caddesi’nin bir ucundan diğer ucuna vitrinleri, insanları izleyerek yürümek ya da evinizin sokağı gören camı önünde, bisküvi ve çayla yolu seyretmek, suyun yol kenarında akışını gözlemek sonbaharın size sunabileceklerinden.
Yoğun trafiğine, yaz başından beri devam eden yol yapım çalışmalarına rağmen Bağdat Caddesi, günün her saati hareketli. Son günlerde özellikle caddenin sakinlik arayan kesimi yeni bir mekana gidiyor.

PALMA D’ORO
Şaşkınbakkal’daki ‘Palma d’Oro’, sahil yolundan caddeye çıkmak için girdiğiniz Kazım Özalp Sokak’ta ilerlerken biraz sonra sol tarafta karşınıza çıkıyor. Öncelikle geniş bahçenin büyüsüne kapılıyorsunuz. Bahçenin tam ortasındaki palmiye ağacı, buranın en önemli özelliği. Adını da bu ağaçtan alan ve altın palmiye anlamına gelen ‘Palma d’Oro’, dört katlı bir mekân.
Giriş katı aynı zamanda bir evin verandası gibi. Üst katlarda ise toplam dört balkonuyla geniş bir alan sağlanıyor. Dekorasyon yenilenirken binanın birtakım özellikleri bozulmamış. Tavanlardaki kartonpiyerler, Özilhan’ın kristal avizeleri, merdivenler ve bacası evin içinden çatıya kadar ulaşan çift taraflı şömine... En üst katta ise teras var. Burası  akşam saatlerinde bara dönüşüyor.
Palma d’Oro’nun mönüsü İtalyan mutfağından oluşuyor. En çok makarnalar konusunda iddialılar. 14ᆣ çeşitten oluşan makarnaları da kendileri hazırlıyorlar. Ayrıca pizza çeşitleri, salatalar mönüyü oluşturan diğer lezzetler arasında. Yemeğinizin finalinde ise önünüze gelen tatlılar orijinal İtalyan tatlıları. ‘Palma d’Oro’nun şarap mönüsü oldukça zengin. Pazar günleri ise brunch’lar açık büfeden oluşuyor.
‘Palma d’Oro’nun müşteri kitlesini 35 yaşın üzeri bir kesim oluşturuyor. Mekânda özel davetler de veriliyor.
ADRES: Kazım Özalp Sok. No: 50 Şaşkınbakkal - Suadiye  
TEL: (216) 363 21 10


SALOON RESTAURANT BAR
Evinizin 'Saloon'u kadar rahat...
Dışarıda yemek yerken evinizdeki kadar rahat etmek istiyorsanız, ahşabın sıcaklığını, bahçesi ve uygun fiyatlarıyla birleştiren bir mekan.
Dışarıda yemek yemekten hoşlananların, gittikleri mekânlarda aradıkları yegâne özellikler sıcak ve rahat bir ortam, servis kalitesi, lezzet ve tabi ki uygun fiyatlardır. Doğal olarak kimse bu özelliklerin en azından birkaç tanesini barındırmayan bir yerde vakit geçirmek istemez. Peki ya size lezzetli yiyeceklerle dolu geniş bir mönü, üstün servis kalitesi, uygun fiyat ve bir de üstüne üstlük eviniz kadar rahat ve sıcak bir yer olduğunu söylersem? Bağdat Caddesi’ndeki Saloon Restaurant tüm bu beklentilerinizi karşılıyor.
Dünya mutfaklarından, ağırlıklı olarak da İtalyan mutfağından lezzetler sunuyor.  Saloon Restaurant’ın iç dekorasyonunda özellikle ahşap kullanılmış. 300 yıllık masif ağaçtan imal edilmiş masalar ve bar, mekânın duvar bölümlerini kaplayan ahşap plakalar ve yerde kullanılan döşemelerin hepsi özel olarak Safranbolu’dan getirtilmiş. Ahşabın sıcaklığı, yumuşak ışıklandırmalar ve evlerimizdeki berjer koltuklara benzeyen yüksek koltuklar sayesinde çok rahat ve samimi bir ortam yaratılmış. Bu samimi ortamı destekleyen diğer bir öğe de hem alt hem de üst katta bulunan saksı çiçekleri. Kısaca Saloon Restaurant nefes aldırdığı kadar nefes de alıyor. 
Mekânın giriş katı daha çok kafe ve bar şeklinde hizmet verirken, restoran özelliği alt katta daha çok hissediliyor. Her iki kata da ayrı yayın yapabilen müzik sistemi, şirket yemekleri, doğum günü kutlamaları, özel günler gibi organizasyonlar için düzenlenebilen alt katta farklı bir atmosfer yaratıyor. Mekân yetkilileri bu tarz özel rezervasyonlar için, müşteriden gelen istekler doğrultusunda fiks mönü de hazrlıyor.
Saloon’da gün, sabah saat 10.00’da verilen kahvaltıyla başlıyor. Çeşit ve fiyat açısından civarın en ucuz ve kaliteli kahvaltısını burada yapmak mümkün. Tulum peyniri, zeytin, bal, reçel, greyfurt dilimleri, tereyağı, dil peyniri, eski kaşar, beyaz peynir, yumurta ve isteğe göre çay ya da filtre kahveden oluşan kahvaltı mönüsünün fiyatı 11 milyon 500 bin TL olarak belirlenmiş. Ek olarak omlet çeşitleri, menemen de yine kahvaltılıklar arasında yerlerini alıyor.
Fazla aç değilseniz, Akdeniz yeşillikleri, peynir, mısır koçanı ve balsamic sos ile servis edilen Saloon Salatası’nı tadabilirsiniz. İtalyan fırınında ve odun ateşinde pişirilen pizzalar ve yaklaşık 20 çeşit taze İtalyan makarnasının da İtalya’dakinden bir farkı yok.. Müşterilerinin yaş ortalaması 25 ile 40 arasında olan mekân hafta içi 10.00–01.00, hafta sonu da 10.00–02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Her ne kadar çok gerekli olmasa da aşırı ilgiden ötürü rezervasyon yaptırarak gitmenizde fayda var. Özellikle Cuma ve Cumartesi günleri Saloon, çok kalabalık oluyor.
ADRES:Bağdat caddesi 448 Suadiye/İstanbul
TEL: (216) 416 50 50