ŞABAT KİTABIM

Ester ASA"Şabat Kitabım"la bu örneklerde gördüğümüz gibi atalarımızın asırlar önce yaptıklarını sembolize eden ve yaşantımıza değer katan Şabat gününe özel birçok uygulamaları, mitsvaları ve tarihimizi öğrenmek ve çocuklarımıza aktarmak mümkün olacaktır

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yahudi Takvimindeki belirgin farklılıklardan biri günlerin isilendirilmesidir. Diğer takvimlerde her günün ayrı bir ismi olmasına rağmen, Yahudi takviminde günler 1. gün, 2. gün, … şeklinde isimlendirilmekte ve sadece 7. güne özel bir isim verilmektedir. Şabat. Haftalar ise o hafta okunan Tora bölümüyle adlandırılır. Bereşit, Noah, … haftaları gibi. Böylece hafta boyunca, haftanın peraşısının verdiği mesajları, öğretileri öğrenir ve güncel hayatımıza maneviyatı davet etmiş oluruz. "Şabat Kitabım" bu düşünceden yola çıkılarak hazırlanmış, resimli anlatımıyla çocukların ilgi duyacakları, bizlerin de geleneksel olarak yaptığımız birçok şeyin anlamını, kaynağını bulabileceğimiz bir kitap.
Şabat’ta "Kiduş" okuduğumuzda, Tanrı’nın dünyayı altı günde yarattığını ve yedinci gün olan Şabat gününde ise dinlendiğini tekrarlarız. Yaakov’un, Yosef’in oğulları Efrayim ve Menaşe’yi kutsadığı gibi biz de Şabat akşamı çocuklarımızı kutsarız. Masaya iki ekmek koyar ve çölde Şabat günü için toplanan 2 porsiyon Man yiyeceğini hatırlarız. Şabat soframıza misafir davet eder ve Avraam’dan öğrendiğimiz çok önemli bir mitsva olan misafirperverliği yerine getiririz. "Şabat Kitabım"la bu örneklerde gördüğümüz gibi atalarımızın asırlar önce yaptıklarını sembolize eden ve yaşantımıza değer katan Şabat gününe özel birçok uygulamaları, mitsvaları ve tarihimizi öğrenmek ve çocuklarımıza aktarmak mümkün olacaktır.
Ailelerinizle birlikte mutlu ve neşeli Şabat’lar geçirmeniz dileğiyle…