NEDEN ANNE?

Rakel GÜLNİHALHayatın her anında, her yaşta ve her zamanda çocuklarımızın yanıtına gereksinim duyacağı Yahudilikle ilgili soruları basit bir dilde ve resimli anlatım ile cevaplandıran Neden Anne? birer Yahudi anne ve baba olarak dinsel kültürümüzü ve değerlerimizi zorlanmadan aktarmanızı sağlayacak.

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Çocuklar her gün, farklı farklı ortamlarda onlar için bilinmez, anlaşılmaz olaylarla karşılaşıyorlar ve onları, önce gözleri, elleri, kulakları ve daha sonra kelimelerle anlamaya çalışıyorlar. Oysa ki onlar için bilinmezlerle dolu dünya biz yetişkinlerin bildiği, tanıdığı bir dünya. Bizim olan biten çoğu  şeyle ilgili bir açıklamamız var. Onların saf soruları zaman zaman bizleri güldürebiliyor. Çocukları hayrete düşüren, kocaman gözlerle izledikleri gökyüzünün maviliği bizi nedense şaşırtmıyor.  Çünkü, şaşkınlığı, hayrete düşmeyi geride bıraktık. Biz büyüdük...
Biz yetişkinler, Yahudilik nedir?, Şabat kelimesinin anlamı ne?  gibi açıklaması zor    her türlü soruya yanıt vermek zorunda mıyız, EVET! Esas olan ve çocuk için önemli olan, sorularını her zaman dinlemeye hazır olduğumuzu ve yanıt aramak için yanında olduğumuzu bilmesi ve hissetmesi, değil midir?
İşte çocuklarımızın Yahudiliği anlamaya yönelik uzun yolculuklarında bir ilk adım olabilmek amacıyla doğmuştur “NEDEN ANNE?!”
Çocuklarımızın Yahudilikle ilgili sorularını basit  bir  dilde ve resimli bir anlatım ile yanıtlayan “NEDEN ANNE?” kitabı; anne, babaların dinsel kültürümüzü ve  değerlerimizi zorlanmadan aktarmalarını  sağlayacak.
Çocuklarımıza iyi birer model olma yolunda ebeveyn eğiticiliği bakımından da önemli işlevleri yerine getiren bu kitabı toplumumuza kazandıran OR-AHAYİM CAMİASI’  na teşekkür ediyoruz.