Hariri suikastinda ilk şüpheli tutuklandi

Hariri suikastının ilk şüphelisi görülen Lübnan asıllı Mahmut Abdel-Al polis tarafından tutuklandı. BM Komisyonu tarafından yapılan soruşturma sonucunda şüpheli bulunup tutuklanan Mahmut Abdel-Al, ayrıca Suriye El Ahbaş Sünni Müslüman Ortodoks Grubu eski üyesiydi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz hafta, Lübnan asıllı Suriye El Ahbaş Sünni Müslüman Ortodoks Grubu eski üyesi Mahmut Abdel-Al, Birleşmiş Milletler soruşturması sonucunda şüpheli bulunup tutuklandı. Tutuklama BM Soruşturma Şefi, Lübnan Mahkemesi hakimi Elias Eid’in verdiği karar üzerine gerçekleştirildi. Mahmut Abdel-Al,  BM Soruşturma Şefi Detley Mehlis’in verdiği delil sonucunda şüpheli bulundu ve  mahkemeye sevk edildi. Mehlis’in raporuna göre Abdel-Al, eski Suriye Devlet Başkanı Emile Lahud’u Hariri suikastından birkaç dakika önce cep telefonundan aradı. BM soruşturma sonuçlarına göre, kısa bir süre sonra da Abdel-Al, dört Lübnanlı general ile görüştü. Polis ayrıca Abdel-Al’a ait bazı gizli belgeler de ele geçirdi.
Şüpheli olarak tutuklanan Abdel-Al’ın erkek kardeşi  de El Ahbaş Grubu’nun önemli bir üyesiydi. Mehlis, bu kişiyi soruşturmada "kilit adam" olarak tanımlıyor.  Ahmet Abdel-Al, üst düzey Lübnanlı yetkililerle de Hariri suikastı öncesi ve sonrasında yoğun kontaklarda bulundu ve soruşturmayı yapan yetkililerden önemli bilgileri sakladı. Kardeş Abdel-Al, yakın zamanda  Lübnan’ın güneyinde bir yerde silah deposu bulundurma suçundan Beyrut’ta tutuklandı.