Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:``Yahudi düşmanliği yapm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galataport ihalesini kazanan İsrailli işadamı Sami Ofer ile yaptığı görüşmeleri eleştiren CHP`yi "Yahudi düşmanlığı" yapmakla suçladı. Erdoğan, "Kuru kuru Yahudi düşmanlığı yapmayı bırakın. Bunu yapmak, bundan reyting sağlamak istiyorlarsa, bunu Türkiye`nin genel politikası olarak değil, pa

Perspektif
9 Ocak 2008 Çarşamba
AKP'nin Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilen 5. İstişare Toplantısı'nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, özelleştirme politikası nedeniyle hükümete yöneltilen eleştirileri cevapladı. Galataport ihalesini kazanan İsrailli iş adamı Sami Ofer ile yaptığı görüşmeye ilişkin yaşanan tartışmalara sert tepki gösteren Erdoğan, "Medya bunu iyi dinleyip kaydet. Filancayla niye görüştün? Arkadaşlar açık söylüyorum, görüşürüm. Biz görüştükten sonra bunları gizli kapaklı satmıyoruz ki. Bütün milletin huzurunda sattık. Bunlar kapalı kapılar ardında olmadı. Ofer'in hissesi ne, Türkler'in hissesi ne orada? Daha fazla parayı kim veriyor, biz ona bakıyoruz" diye konuştu.
Galata Rıhtımı'nı alanın kim olduğunun hesabının da çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, alan ortaklardan birisinin dünyanın bir numaralı turizm firması olduğunu vurguladı. CHP'yi de "Yahudi düşmanlığı" yapmakla suçlayan Erdoğan, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
 "Tophane'nin halini bu fakir bilir, onlar benim kadar bilmez. Kimse kuru kuruya Yahudi düşmanlığı yapmasın. Hiçbir şey gizli yapılmamıştır, her şey açık yapılmıştır. Milletin medyanın gözü önünde yapılmıştır. Hiçbir şeyi kimseye peşkeş çekmedik, bu konuda huzurluyuz. Kendi karanlık geçmişlerini kalkıp aynaya bakarak bize fatura etmesinler. Nemalandıkları küçük çıkar alanları oluşturmuşlar. Şimdi ellerinden onları kaybediyorlar, sıkıntıları o."
Milletvekili seçildiği eşinin memleketi Siirt'te halka hitap eden Erdoğan, yabancı yatırıma karşı gizli ve açık tepkileri eleştirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin etnik kökenine göre değerlendirme yapılmasına sert tepki gösterdi. Galataport ihalesini alan Ofer ve İstanbul'a yatırım yapmaya gelen Dubai Veliaht Prensi'ne yönelik eleştirilere tepki gösteren Başbakan, "Yahudi sermaye geliyor düşmansın, Arap sermayesi geliyor düşmansın. Batılı sermaye geliyor düşmansın. Allah aşkına sen kime dostsun?" diye sordu.